A Prohuman, Magyarország piacvezető HR szolgáltatója szakmai napot rendezett a Városházán, amelyre meghívták a helyi és környékbeli cégek, civil szerveztek képviselőit.

A cég kiemelt céljának tekinti a munka világának elérhetővé tételét olyan emberek számára is, akiknek foglalkoztatása a megszokottnál esetleg több támogatást, körültekintést igényel.

Ignácz Béla cégvezető elmondta, a vállalat a megváltozott munkaképességű emberek számára is már számos olyan foglalkoztatási programot indított, melynek keretében hosszú távú és stabil munkalehetőséget teremtettek. Karcagon is indult már ilyen program, amelynek további kiterjesztését is tervezik.

A megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatási lehetőségeinek további növelése a Prohuman számára egy olyan kiemelt ügy, amelynek érdekében szívesen osztják meg tapasztalataikat, jól bevált gyakorlataikat másokkal is. Karcagon szakértőikezekről a projektjeiről szóltak.
Magyarország legnagyobb HR szolgáltatója 17 településen van jelen. Az egyik ezek közül Karcag. A korábbi stratégiájuk része volt, hogy a megváltozott munkaképességűeket több telephelyen is foglalkoztatnak, így ez a régió is kiváló lehetőséget biztosított számukra, hogy a nyomdaipari tevékenységet elkezdjék már több mint 70 fővel folytatják ezt Karcagon.
A cégvezető szerint az elmúlt négy évben egy sikeres projektet zártak megyénkben, a megváltozott keretek között is lehet hatékony és jó feladatokat ellátni. Eredményeiket a térség munkáltatóival is szeretnék megismertetni, hogy a betöltetlen hiányszakmákban is van lehetőség foglalkoztásra.

A legnagyobb munkaerő-kölcsönző cégként több száz munkavállalónak, több száz típusú tevékenységet biztosítanak, a megváltozott munkaképességűeket főleg gyártási tevékenységgel látják el.
Horváth Tibor, a szakmai nap egyik szervezője elmondta, a cég régóta jelen van Karcag térsége foglalkoztatásában is. A mai napon a régió foglalkoztatóit hívták szakmai napra mint rehabilitációs szolgáltató.
Szakmailag lehet kezdete a mai nap egy hosszabb egyeztetésnek, együttműködésnek, ami révén segíthetik a hátrányos helyzetű munkavállalókat.


Szepesi Tibor polgármester elismeréssel szólt a Prohuman cégről, mely Karcagon is megváltozott munkaképességű dolgozókat foglalkoztat, s azt jól végzi.
A cégcsoport szeretne fejleszteni a térség munkaerő piacán.Tudják, nem egyszerű a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatni.Nemrég került átadásra újabb üzemegységüka városban. A fejlesztéshez a szakmai napon is keresik azokat a partnereket, civil szervezeteket, egyesületeket, alapítványokat, akik ilyen munkavállalókat foglalkoztatnak.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.