Erotikus videók reményében megadta bankkártya adatait soha nem látott levelezőpartnerének

A Szolnoki Járási Ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat egy 29 éves kunmadarasi férfi ellen.

A vádlott 2021 tavaszán egy internetes közösségi oldalon álprofilt használva, magát nőnek adta ki. Erotikus tartalmú levelezésbe kezdett egy mit sem sejtő férfivel, aki még a bankkártya adatait is megadta abban reménykedve, hogy a „hölgy” még több erotikus videót küld majd neki. Ehelyett azonban a sosem látott levelezőtárs alig egy nap alatt 162.000 forinttal rövidítette meg a sértettet.

 

A vádirat szerint a férfi 2021 áprilisában, Kunmadarason, egy kedvelt internetes közösségi oldalon, létrehozott egy álprofilt, aminek segítségével elhitette levelezőpartnereivel, hogy ő egy fiatal nő. A vádlott rövidesen erotikus tartalmú levélváltásba kezdett egy férfivel, akinek az internetről letöltött erotikus videókat, képeket is küldött azt állítva, hogy azokon ő szerepel. A férfi azt szerette volna, hogy a valóságban sosem látott levelezőtársa még több videót küldjön neki. Ennek fejében megadta bankkártyája adatait azzal a kikötéssel, hogy a „hölgy” csak 15.000 forintig vásárolhat. A vádlott azonban, amint megszerezte a kártya adatokat, azonnal vásárolni kezdett, s alig egy nap leforgása alatt elköltött 162.000 forintot az erotikus videókra várakozó férfi számlájáról.

 

Az ügyészség azt indítványozta vádiratában, hogy a bíróság a büntetett előéletű vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönt szabjon ki és rendeljen ki mellé pártfogó felügyelőt.

 

Az ügy a Szolnoki Járásbíróságon folytatódik.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek