Print this page

Segítséget kér egy csíkszeredai fiatalember

Egyik napról a másikra tengődik, és egyre nagyobb gondot okoz a megélhetés daganatos bal szeme elvesztése óta a csíkszeredai Tulit Tibornak

Segítséget kér egy csíkszeredai fiatalember
Egyik napról a másikra tengődik, és egyre nagyobb gondot okoz a megélhetés daganatos bal szeme elvesztése óta a csíkszeredai Tulit Tibornak, aki embertársai segítségét kéri, hogy talpra állhasson.


„Nagyon nehéz helyzetben vagyok. Látássérültként szinte lehetetlen munkát találnom, egyrészt, mert nem is tudok bármit elvégezni, másrészt meg nem is szívesen alkalmaznak ilyen fogyatékkal.

Egyetlen jövedelmem a 365 lejes rokkantsági segély, amiből a mindennapi ételre is alig futja. Jó ideje már, hogy egy csíkszeredai hajléktalanszállón élek, ennyivel tudott segíteni az önkormányzat, de sok itt az iszákos, van, hogy nem hagynak békén az emberek, el szeretnék kerülni innen” — sorolja Tulit Tibor.

A csíkszeredai fiatalember azért kereste meg szerkesztőségünket, hogy embertársai segítségét kérje — a Csíki Hírlap egykori lapkihordójánál három évvel ezelőtt állapították meg a daganatos megbetegedést, amelynek következtében el kellett távolítani a bal szemét.

A műtétet Csíkszeredában végezték el, és barátai, jóakarói segítségével összegyűlt az az összeg is, amelynek köszönhetően a szerény anyagi lehetőségekkel rendelkező Tibor műszemhez juthatott, s azóta is rendszeresen jár ellenőrzésre egy marosvásárhelyi klinikára, ami szintén komoly anyagi megterhelést jelent számára. Mint mondja, természetesen felvette a kapcsolatot a csíki fogyatékosok egyesületével is, de állandó munkát, munkahelyet így sem sikerült találnia, hiszen fogyatékosként még a pandémia előtti időszakban is nehéz volt bárhol elhelyezkednie, jelenleg pedig, amikor ép, egészséges emberek százai keresnek munkát, szinte teljesen lehetetlen; s bár többször is próbálkozott a helyi önkormányzatnál is, „nem jött össze”, csak annyiban tudtak segíteni, hogy elhelyezték az egyik hajléktalanszállón — onnan szeretne elkerülni, albérletbe költözni.

„Annyi pénzre lenne szükségem, hogy kivehessek egy szobát, egy garzont, s ebben kérem embertársaim segítségét” — teszi hozzá.

Az adományokat az alábbi bankszámlára lehet küldeni: Tulit Tibor R077BRDE210SV48552312100, aki pedig egyéb módon szeretne, tudna segíteni neki, az jelezheti szerkesztőségünknek.

forrás/https://www.maszol.ro/.../101189-tovabbra-is-segitsegre...
A Külhoni Magyarok Klubja tagjai szeretettel meghívnak körükbe.
Lépj be közénk, itt:
https://www.facebook.com/groups/473596599643295/?source_id=1612197

Kép: https://www.facebook.com/kulhonimagyarokklubja/photos/a.1612197229042270/2684683288460320/