Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium Ballagása

Az iskola fennállásának 123. évében újra hagyományos ballagást tarthatott a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium 118 végzős diákja.

A ballagási ünnepség előtt a tanulók gépes felvonulással búcsúztak el a várostól. A felvonulásra több olyan tavaly végzett diák is becsatlakozott gépekkel, akik a pandémia miatt nem vehettek részt akkor a hagyományos ballagáson.

A felvonus egy lovaskocsival és csikóssal, majd autós sorral indult, a személyautókat az iskola erőgépei követték, elől egy hoffer-traktorral, melyet Futó Lajos gyakorlatioktatás-vezető vezetett, melyet 48 traktor, három kombájn követett.

Az iskolába visszatérve a diákok felsorakoztak termeikben és indult a hagyományos ballagás, amelynek jellegzetessége, hogy a tanügyi épületek folyosóit, lépcsőit a 11. évfolyamosok fűvel borítják be a szokásos tantermi díszítések mellett, ezzel is utalva az iskolában folyó több mint százéves mezőgazdasági oktatásra.

Az udvaron tartott ünnepségen a ballagókat -. az érettségiző és technikusi osztályok tagjait - Szepesváry Csaba, a 12. D osztály osztályfőnöke búcsúztatta, majd Gyökeres Sándor igazgató a végzősöknek jutalmakat, elismeréseket adott át tanulmányi, sport és közösségi munkáért.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek