FAÜLTETÉS KARCAGON

Kezdetét vette városunkban a faültetési akció. A részletekről Szepesi Tibort, Karcag város polgármesterét, valamint F. Kovács Sándort, a térség országgyűlési képviselőjét kérdeztük.

F. Kovács Sándor képviselő elmondta, idén tavasszal is új lágy-és fásszárú növények kerülnek kiültetésre a város különböző pontjain.
-Karcag mindigis arról volt híres, hogy nagyok sok fával és zöldterülettel büszkélkedhetett. A tavasz és a nyár beköszöntével, a széles utcák és a lakóházak előtt szemet gyönyörködtető színes virágok és hatalmas lombkoronák, minden helyi lakos figyelmét felkeltik-fogalmazta meg gondolatait a képviselő.

Szepesi Tibor polgármester kiemelte, hogy a város több pontján folyamatosan zajlik a kerékpárút-hálózat felújítása és kiépítése. A Széchenyi sugárút, a piac környéke, a Kacsóh utca, a Táncsics körút, a Dózsa György út, a Madarasi út, illetve a Berekfürdő felé vezető bicikliút is jelenleg munkaterületként funkcionál.
-Ennek a pályázatnak a részeként nemcsak az aszfalt épül meg, hanem korábban a kerékpárút kiépítése miatt útban levő fák eltávolítása okán, most mintegy százötven facsemete,-fajtáját tekintve-gömbkőris-került, illetve kerülnek folyamatosan kiültetésre-mutatott rá a polgármester.
A továbbiakban arról is szólt, hogy nemcsak a kerékpárút-hálózat mentén, hanem a település egyéb pontjain is találkozhatnak a város lakói a facsemetékkel.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek