A mai választás tétje: kimarad vagy belesodródik Magyarország a háborúba

Április 3-án, reggel 6 órakor minden karcagi szavazókörben rendben elkezdődött a szavazás.

Szepesi Tibor polgármester a Szentannai Református Középiskolában (013-as szavazókör) adta le szavazatát, ezután kérdeztük arról mi, a választás tétje Karcag szempontjából.

- Óriási a tétje, hiszen azt gondolom, hogy Karcag is Magyarország része, tehát mindenképpen döntenünk kell Magyarország jövőjéről. Természetesen ezen belül Karcag jövőjéről is. Azt gondolom nem mindegy, hogy azt a fejlődést választjuk, amelyet eddig sikerült elérnünk és ezen az úton haladunk tovább, és ahogy megszoktuk, Karcag fejlődik, mert fejlődnie kell. Remélem, hogy mindenki az alapján dönti el, hogy hova szavaz, hogy fejlődnie kell Karcagnak, tehát a jövőnk az mindenképpen a fejlődés.

- Még nincs kilenc óra, amikor beszélgetünk és ebbe a szavazókörbe is folyamatosan jönnek szavazni. Ez azt jelenti, mindenkit érdekel az ország sorsa.

- Igen, én is úgy látom, hiszen reggel járva a várost azt tapasztaltam, hogy minden szavazókör előtt óriási sorok állnak, rengeteg autó parkol, az időjárás sajnos olyan, amilyen. Nagyon sokan személygépkocsival mennek szavazni, de azt látom, hogy a forgalom nem egy megszokott vasárnap reggeli. Azt látom, hogy nagy a részvételi arány, ez azt mutatja, sok embert érdekel, hogy mi lesz Karcag és Magyarország jövője. Arra kérek mindenkit, hogy menjen el szavazni, alaposan gondolja meg azt, hogy mit választ. Bízom abban, hogy sikeres lesz ez a választás, és utána ahogy eddig is, Karcag azon az úton fog továbbhaladni, amelyet elkezdtünk - mondta a városvezető.

 

Ugyanitt szavazott F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő is.

- Mi a tétje a mai választásoknak országos és karcagi szinten - kérdeztük tőle?

- Hatalmas a tétje, mondhatnám azt, hogy európai tétje van a magyarországi választásoknak, hogy Magyarország megmarad-e a józan békepárti gondolkodás és irányítás mellett, vagy belesodródik a háborúba, hiszen vannak olyan hangok, akik azt szeretnék, ha Magyarország is egy ilyen ország lenne. Azt gondolom, hogy a békére és a biztonságra kell szavaznunk, fontos, hogy megmaradjon az eredmény, amit az elmúlt 10, 12 évben elértünk, hogy a családokat, a magyar vállalkozásokat, a nyugdíjasokat támogatjuk. Azt gondolom, hogy ebbe az irányba kell haladnunk, tehát Magyarország jövője, békéje és biztonsága a tét.

- Ön szerint magas lesz a részvételi arány?

- Úgy gondolom, hogy a rossz időjárás ellenére is magas lesz a részvételi arány, hiszen az emberek átérzik azt, hogy sorsfordító pillanatokat éltünk meg, hiszen Magyarország ilyen helyzetben még nem volt. 1945 után, amikor a második világháború befejeződött, azóta nem volt olyan, hogy igazából komoly háború legyen a szomszédunkban, és nem volt olyan, hogy magyar politikusok szerettek volna akár a háborús konfliktusba, akár a fegyverszállításba, akár magyar katonák küldésével bekerülni. Azt gondolom, hogy ezt mindenképpen meg kell akadályozni, és azt gondolom, hogy a józanul gondolkodó magyar emberek is szeretnék ezt megakadályozni.

Dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, kormánybiztos a Kádas György iskolában (016-os szavazókör) adta le szavazatát. Mit jelent ez a választás a város és az ország szempontjából - kérdeztük tőle.

- Nagyon fontos a mai választás, bízom abban, hogy a magyar emberek, a nagykunsági és karcagi emberek a békére és a fejlődésre szavaznak. Békében tudunk gyarapodni, erősödni és a fejlődésre pedig szüksége van az országnak, a térségnek és városunknak egyaránt. Látom, hogy nagyon sokan jönnek szavazni, ez biztató, az idő is javul, eső is volt, ami kell a mezőgazdaságnak, úgyhogy bízom abban, hogy a Jóisten megsegít bennünket és marad a kormányzás folyamatossága.

- Ön magas részvételi arányra számít?

- Úgy látom, hogy Karcagon, ami a Fidesznek egyik legrégebbi bázisa, legerősebb fideszes város, úgy, ahogy lenni szokott, általában magas részvétel mellett fog megtörténni a mai választás - mondta a politikus.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek