Print this page

FIATAL GAZDÁK BARÁTI BESZÉLGETÉSE

 

Fiatal karcagi és környékbeli fiatalokat tömörítő civil szervezetek vettek részt azon a baráti beszélgetésen, melyet a MAGOSZ szervezett a karcagi Gazdaszékházba.

A megjelenteket Hubai Imre Csaba megyei elnök köszöntötte, s mint . mondta, a találkozó célja értékelni a kialakult helyzetet és a fiatalok jövőbeni szerepét.

A fiatalok szakmailag képzettek, elkötelezettek, a nemzeti gondolkodásuk megvan, lehet építeni rájuk hosszú távon, épp ezért szeretnénk, ha a Fiatal Gazdatagozat, a Nexus és a Fidelitas egy cél, a nemzeti fejlődés érdekében összefogna. Mi, az idősebb korosztály képviselő azt tudjuk elmondani nekik, amit átéltünk az '56-os forradalomtól a rendszerváltáson át a mai nemzeti kormány munkájáig, eredményéig - mondta az elnök, majd a köszöntő után F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Hubai Imre, megyei közgyűlési elnök és dr. Fazekas Sándor földügyi kormánybiztos szólt a mezőgazdaság, az élelmiszeripar jelenéről, s arról mennyire fontos, hogy az ágazat jól teljesítsen hazánkban a jövőben is, valamint arról, hogy azt a békés állapotot megteremtsük, amivel tud fejlődni és fent tud maradni az ország.

Szó volt a családpolitika, a térségi gazdaságot érintő projektekről is. Az előadók mindannyian számítanak a fiatalokra, s azt kérték tőlük, meglévő szakmai tudásukat bölcsen aknázzák ki, hiszen ezen múlik mindannyiunk jövője.

A fiatalok képviseletében Hubai Margit Marianna, a Fiatal Gazdatagozat elnöke és Ökrös Dávid, a NEXUS elnöke mutatta be szervezetüket, céljaikat.