Több millió forint értékben lőttek ki trófeás szarvasbikákat a rapsicok

öbb millió forint értékben lőttek ki trófeás szarvasbikákat a rapsicok

Több millió forint értékben lőttek ki trófeás szarvasbikákat a rapsicok

Orvvadászat és más bűncselekmények miatt emelt vádat öt férfival – köztük egy önkormányzati vezetővel és egy hivatásos vadásszal – szemben a Marcali Járási Ügyészség.

Jelentős kárt okoztak gímszarvas bikák jogosulatlan elejtésével Marcali környéki vadásztársaságoknak.

A vádlottak 2020 augusztusában és szeptemberében Marcali környékén, számukra idegen vadászterületnek minősülő helyszíneken vadásztak, melynek során három darab - egyenként 1 millió forint vadgazdálkodási értékű - gímszarvas bikát ejtettek el, ráadásul úgy, hogy az egyik állat kilövése vadászati tilalom idejére esett. Az elejtett gím bikák egyikére a vadak megfigyelését szolgáló GPS jeladó volt felhelyezve, amit az egyik férfi az állat kilövése után széttört és egy patakba dobott, ezáltal további 900 ezer forint kárt okozott a vadásztársaságnak – közölte az ügyészség.

A férfiak a gímszarvas bikák trófeáit egyik társuk lakóhelyére vitték, aki a trófeákat kikészítette, majd később eljuttatta a vadat elejtő vádlottnak.

A hivatásos vadásznak amiatt is felelnie kell, hogy 2020 decemberében a saját vadásztársaságuk területén 2 trófeás gímszarvas bikát lőtt ki és vitt el jogtalanul. Mielőtt azonban a lopott vadakkal az otthonába ért volna, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság járőrei intézkedtek, és a vadakat lefoglalták.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában az önkormányzati vezetővel és hivatásos vadász társával szemben végrehajtandó, míg a másik három férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

A gímszarvas trófeáról készített képet az egyik elkövető mobiltelefonjában találták meg. A másik fotón a nyomozó hatóság a helyszíni kihallgatás keretében a Kötél Speciális Mentőszolgálat bevonásával keresi a megrongált GPS jeladót.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek