XXV. "Kurucz Testvérek" Birkózó Emlékverseny

Birkózók versenyeztek Szombaton a Városi Sportcsarnokban rendezték meg a Kelet-Magyarország Régió Diák I. szf. és  Diák II. szf. és gyermek birkózóversenyt, amely egyben a XXV. "Kurucz Testvérek" Birkózó Emlékversenye, valamint "László Márton" Emlékverseny. Az ünnepélyes megnyitón egy perces néma főhajtással tisztelegtek a jelenlévők az emlékversenyek névadójáról, majd a versenyen megjelenteket id. Kurucz István, a KSE Birkózó Szakosztály vezetője köszöntötte.

Dr. Fazekas Sándor kormánybiztos köszöntőjében felidézte a 25 évvel ezelőtti Kurucz testvérek versenyt, a kezdeteket, s gratulált a mára elért szép sikerekhez. A mai napon kellemes versenyzést, sportsikereket kívánt az indulóknak, majd egy csalikancsót adott át ajándékba Kurucz Istvánnak.
 
Szepesi Tibor polgármester az önkormányzat nevében köszöntötte a Nagykunság fővárosába érkezett versenyzőket, edzőket, sportvezetőket, szülőket. 
- Sokan megfordultak az elmúlt negyedszázad alatt ebben a sportcsarnokban akik ifjúsági versenyzőként kezdték itt birkózó pályafutásukat, s aztán országos és nemzetközi sikereket értek el. Nagyon örülök, hogy ma is ennyien eljöttek, tt ez lesz az utolsó verseny, hiszen a Magyar Kormány döntése értelmében egy új sportcsarnok épülhet, amelyben a birkózók is helyet kapnak majd. A következő emlékversenyt már várhatóan ott tarthatjuk. Örülök, hogy egy olimpikont is köszönthetünk Tóth Krisztián személyében, s lehet, hogy köztetek vannak a következő bajnokok - mondta a városvezető, aki jó versenyzést kívánt a diákoknak, majd Kurucz István átadta a MBSZ emléklapját dr. Kapusi Lajosnak, Gazsó Imrének, Besze Jánosnak és Madarász Józsefnek.
Ezután F. Kovács Sándor, mint egykor maga is a karcagi csapat birkózója, rövid bemutatót tartott ifj. Urbán Zoltánnal, a KSE jelenlegi tehetséges birkózójával, majd Tóth Krisztián olimpiai bronzérmes dzsúdóssal és bemutattak egy dobást. Ezt követően kezdetét vette a verseny, melyen 29 sportegyesület 234 versenyzője mérte össze tudását az érmekért, serlegekért.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14