HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYÉBŐL

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetben intézkedtek a rendőrök.

Az elmúlt napon a megye rendőrei öt személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján.

Az elmúlt 24 órában történt.


Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2022. január 14-én, a reggeli órákban Kunhegyes külterületén. Egy 35 éves férfi közlekedett személygépkocsival Tiszagyenda felől úgy, hogy haladása során egy jobbra ívelő útkanyarulatban járművével megcsúszott, és átsodródott a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol összeütközött egy vele szemben közlekedő személygépkocsival. Az ütközés következtében mind a két jármű az útárokba csapódott. A baleset következtében a 35 éves tiszagyendai sofőr – az elsődleges orvosi vélemény szerint – 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy ezen a hétvégén fokozottan hideg reggelekre, és napközben is fagyos időjárásra számíthatnak. Ilyenkor az aszfalt felülete - akár szakaszos jelleggel is - változóan jegessé, vagy a nedvességtől és a párától csúszóssá válhat. Indulás előtt a biztonsági övet minden esetben kapcsolják be, és ez a szabály nemcsak a járművezetőre, hanem a gépkocsiban helyet foglaló valamennyi utasra is vonatkozik. A baleset kapcsán felhívjuk a figyelmet, hogy a jármű sebességét a mindenkori időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően válasszák meg! A mostani időjárási körülmények között határozottan indokolt a fokozott odafigyelés, a jármű haladási sebességének helyes megválasztása, annak csökkentése, és nagyobb követési távolság tartása a közlekedő autók között. Ezzel nemcsak önmagukra, hanem a többi közlekedőre is figyelemmel lesznek, és felelősségteljes viselkedésükkel nagyobb tragédiát előzhetnek meg.

… hogy mindenki hazaérjen!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek