MINDEN TERVEZETT PROGRAM MEGVALÓSULT A ,,REFIBEN,,

Földváriné Simon Ilona, a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola igazgatója elmondta, a szeptemberi hagyományos tanévkezdés lehetővé tette azt, hogy minden betervezett programjaikat meg tudták tartani.

Földváriné Simon Ilona, a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola igazgatója televíziónknak adott nyilatkozatában elmondta, a szeptemberi hagyományos tanévkezdés lehetővé tette azt, hogy minden betervezett programjaikat meg tudták tartani. Ilyen volt például a szüreti mulatság, a Magyar Népmese Napja, az Állatok Világnapja is. Az első osztályos gyerekeknek, immár hagyományos módon megtartásra kerülő Palánta-piknik című kis program, valamint természetesen nem maradhattak ki a sorból az osztályprogramok, a pályaorientációs napok, a kirándulások sem.

Az igazgató pályázatok tekintetében elmondta, hogy az egyházkerület írt ki pályázatot, amelyen mintegy 350 ezer forintot nyertek, valamint az iskola külön is pályázott, aminek eredményeképpen 400 ezer forinttal lettek gazdagabbak. Az elnyert összegek egyrészét kirándulásokra fogják fordítani, ugyanis a pályázatok a református, valamint a kulturális értékek nyomában témára fókuszált. Így minden bizonnyal ellátogatnak például Debrecenbe, a reformáció bölcsőjébe is. Ezekre a látogatásokra december 31-ig fog sor kerülni.

-Novemberben és decemberben egészségnevelési hónapot tarunk, valamint készülünk az Adventi időszakra is. Például az adventi szavaló- és zsoltáréneklő versenyen fogunk részt venni a tervek szerint Kunhegyesen. Az adventi gyertyagyújtás első vasárnapján is a templomban leszünk, akkor a gimnázium diákjai fognak szolgálni, de a második, a harmadik és a negyedik adventi vasárnapon az általános iskola diákjai fognak műsort adni, majd bemutatkozni a gyülekezet előtt, illetve december 24-én még Szentestén is műsorral fogunk szolgálni a református nagytemplomban, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várunk-fogalmazta meg gondolatait az intézmény vezetője.

A vírushelyzet kapcsán elmondta, hogy a tantestületük 97 %-a be van oltva, a nyolcadik évfolyamosok, pedig szinte teljes egészében immunizálva vannak. Mint megtudtuk a digitális oktatásra fel vannak készülve elkészítették a csökkentett órarendet, amely szintén hozzájárul ahhoz, hogy akár egyik percről a másikra átérhessek az online tanításra, tanulásra.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek