Print this page

ÚJ ÜZEM KARCAGON

51 megváltozott munkaképességű ember számára biztosítanak munkát Karcagon a Prohuman kezdeményezésében létrejövő papíripari üzemben.

Hatalmas hittel indultunk el 2018-ban, de őszintén megvallom, nem hittem, hogy mára tízszeresére fogunk bővülni. Folyamatosan igyekszünk újabb lehetőségeket keresni és teremteni arra, hogy segítsünk munkalehetőséget létrehozni azok számára, akik kicsit speciálisabb feltételek között tudnak csak dolgozni - mondta megnyitójában Ignácz Béla, a Prohuman ügyvezetője, aki szólt arról is, 15 ezer embernek biztosít munkát cégük.

- A Kormány jelentős összeggel támogatja a rehabilitációs munkahelyeket. Olyan gazdasági növekedésért dolgozunk, amelyben mindenki haszonélvező lehet. Az elmúlt időszak bizonyította, hogy a munkahelyek bővítése pont abban a szegmensben volt a legjelentősebb, ahol egyébként a legnehezebb vagy leghátrányosabb helyzetű munkaerő-piaci csoport van, a megváltozott munkaképességű emberek - kezdte beszédét Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára.

- Az elmúlt évtizedben az egymillió fős munkahely bővítésben 150%-kal nőtt a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatási rátája - hangsúlyozta az államtitkár, aki szólt arról is, hogy 2022-ben is kiemelten, 50,1 milliárd forinttal támogatja a Kormány azokat a foglalkoztatókat, akik
megváltozott munkaképességű embert foglalkoztatnak. A karcagi üzem a kormányzati politikának, a segély helyett munka elvnek
egy nagyon jó bemutatóhelye - mondta Fülöp Attila.

- A munkahelyteremtő beruházások támogatása, azok fejlesztése Karcag életében is fontos és meghatározó feladat, hogy ne segélyek, hanem esélyek kerüljenek minden munkát vállalni, dolgozni kívánó elé, így a megváltozott munkaképességű személyek elé is - hangzott el Szepesi Tibor polgármester köszöntőjében.
- Ahhoz, hogy átfogó segítséget tudjanak nyújtani a karcagi és a környékbeli megváltozott munkaképességű embereknek, fontos, hogy a kormányzati törekvések és az önkormányzat igyekezete találkozzon a gazdasági élet szereplőivel, a munkaadókkal, ahogy ez a mostani üzem esetében történt. Itt nemcsak munkahelyet, hanem közösséget is építettek - jelentette ki a városvezető.

- Azt gondolom, hogy egy ilyen beruházás túlmutat azon a gazdasági értéken amit termel, hiszen közösséget hoz létre, önmegbecsülést erősít - fogalmazott F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő. - Azt gondolom, hogy az itt dolgozók és az egész magyar társadalom jól jár, mert számíthatunk egymásra és rájuk is. Országgyűlési képviselőként támogatom a csökkent munkaképességűek foglalkoztatását, mert nagyon fontos, hogy mindenki tudjon dolgozni, értéket teremteni akkor is, ha csökkent munkaképességgel éli az életét. A társadalomnak akkor is szüksége van rá, az országnak, a nemzetnek számítania kell minden állampolgárára és ők is számíthatnak az országra- jelentette ki a képviselő.