Észak-Olaszországban éjszakai kijárási tilalmat rendeltek el

Észak-Olaszországban éjszakai kijárási tilalmat rendeltek el

Észak-Olaszországban éjszakai kijárási tilalmat rendeltek el

Este nyolc órától reggel ötig kijárási tilalom lép életbe keddtől az észak-olaszországi Trentino-Alto Adige (Dél-Tirol) tartományban, az üzletekben kötelező az FFP2 típusú maszk használata,

és lezárják a kulturális és sportlétesítményeket is - jelentette be Arno Kompatscher, a tartomány elnöke hétfőn este.

A szigorítás egyelőre húsz önkormányzat területén lép életbe a több mint egymillió lakosú régióban. Az intézkedés december 7-ig érvényes.

Arno Kompatscher elmondta, hogy a tartományban az utóbbi egy héten megugrott a járvány terjedését mutató úgynevezett incidencia: 100 ezer lakossal számolva az újonnan azonosított betegek száma meghaladta a nyolcszázat. Hozzátette, hogy a lakosság 18 százaléka továbbra is megtagadja az oltást.

Trentino-Alto Adigéban már bevezettek egyszer kijárási tilalmat: a korábbi intézkedést június 7-én vonták vissza.

Keddtől kötelező lesz az FFP2-maszkok viselése az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön hat éves kortól. Az üzletek tíz négyzetméterenként egy-egy vásárlót fogadhatnak. A vendéglátóhelyek zárt terében asztalonként legfeljebb négyen foglalhatnak helyet. A bárok, éttermek este hat óráig tarthatnak nyitva.

Bezárják kapuikat a színházak, mozik, valamint a sportlétesítmények. Kötelező a biztonsági távolság betartása a szabadtéri sporttevékenység esetén is.

Mario Draghi miniszterelnök hétfőn rendkívüli egyeztetést tartott a húsz olasz tartomány elnökével. A december elsejétől várható országos korlátozásokról a csütörtöki kormányülésen döntenek, és december elsejétől vezetik be őket. A régiók az általános területi lezárások helyett különbségtételt szorgalmaznak oltottak és oltás nélküliek között.

Roberto Speranza egészségügyi miniszter bejelentette, hogy az emlékeztető oltást öt hónappal az utolsó adag vakcina után akarják beadni, ami a harmadik dózis beadásának felgyorsítását jelenti.

Hétfőn megkezdődött a 40 és 59 év közötti korosztály harmadik oltásának beadása.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek