Országjárás: Hídvéghi Balázs európai parlamenti képviselő

A Déryné Kulturális Központban tartott lakossági fórum vendége Hídvéghi Balázs európai parlamenti képviselő volt.

Az est házigazdája dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, korábbi földművelésügyi miniszter, kormánybiztos és F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő voltak.

Az est során sok téma került sorra, de a legfontosabb a 2022-es választás volt. Hídvéghi Balázs szerint a jövő évi választás tétje, hogy Magyarország meg tud-e maradni azon az emelkedő pályán, amelyen az elmúlt 12 évben immáron már van. Meg tud-e maradni az erősödő gazdaság, a gazdasági növekedés, a munkahelyteremtés, az ország biztonsága, a családtámogatások és azok a segítségek, amelyekkel a Magyar Kormány az országot és az ország polgárait segíti. Óriási a választás tétje, mert látjuk, hogy a baloldalon továbbra is Gyurcsány Ferenc diktálja a tempót, róla pedig nagyon jól tudjuk, hogy már egyszer tönkretette Magyarországot. Amikor kormányzott adósságválságba, utcai erőszakba, erkölcsi leépülésbe taszította az országot. Ebből nem kérünk, meg kell akadályozni, hogy ő visszatérhessen a hatalomba - hangsúlyozta a politikus, aki maga is aláírta Karcagon az erről szóló petíciót.

- Megtiszteltetés számomra, hogy Karcagon, a Nagykunság fővárosában tehetem ezt meg. Egy erős bástyája a Fidesz-KDNP-nek Karcag, büszkék vagyunk az itteni vezetőkre, polgármesterekre, országgyűlési képviselőkre, korábbi minisztert és adott a kormánynak ez a város, úgyhogy ez nagyon fontos dolog - mondta Hídvéghi Balázs.

- Arra kérek minden itt élő támogatónkat, szavazónkat, hogy továbbra is álljunk ki az erős Magyarország mellett, a kormány mellett, s arra, hogy legyen ott a választáson is az, aki aláírja az ívet, és mindenkit biztasson erre, mert nem elég csak egyetérteni a kormány eredményeivel, döntéseivel, a kormányzás irányával, ott kell lennünk a szavazáson is, ez a legfontosabb döntés, ami következik a jövő év tavaszán.

Európai parlamenti képviselőként legnagyobb sikernek több éves távlatban azt a példát tartja a képviselő, amit Magyarország a migráció megállítása kapcsán letett az asztalra.

- Hat évvel ezelőtt a legdurvább támadásokat kaptuk, s akkor egyedül voltunk még, amikor a migrációs krízis Magyarországon keresztül az Európai Unióra tört. Mi voltunk az elsők, a magyar miniszterelnök az egyetlen akkor, aki azt mondta, meg lehet állítani a migrációt ha van benne politikai akarat, meg lehet védeni egy külső határt és meg is kell, mert az európai életünket, a biztonságunkat, a saját embereink jövőjét veszélyezteti egy ellenőrizetlen bevándorlás. Ma már ezt sokan példaként nézik és elismerik azt, hogy erre lehetőség volt. Ilyen értelemben a Magyar Kormány példája és a magyar miniszterelnök személyes döntése messze túlnő ma már az ország méretén, vagy arányain, ezekben a vitákban Magyarország hivatkozási pont lett. De ugyanilyen fontos, ahogy a koronavírus-járvány elleni védekezést a kormány irányította, s ahogy köszönhetően a magyar emberek áldozatának és munkájának, egy nagyon komoly gazdasági növekedésnek vagyunk a tanúi. Magyarország visszatért, a gazdaság újraindult és erősödik, ez a legfontosabb ahhoz, hogy meg tudjuk őrizni a stabilitást és a jólétet és ezt növelni is tudjuk Magyarországon. Ehhez kapcsolódóan a fiatalokat érintő támogatások is szóba kerültek a fórumon.

- Magyarország példát mutat azzal, hogy a családokat kiemelten támogatja, hogy rengeteg olyan kedvezményt ad a gyereket vállalóknak, gyermeket akaróknak, amelyek máshol nem léteznek. Támogatjuk a fiatal házasokat, a diplomaszerzést, az elhelyezkedést és azt gondolom, hogy ezek a lehetőségek minden magyar fiatal és akár idősebb számára is azt a biztonságot jelentik, amelyben lehet tervezni, amelyben érdemes Magyarországon maradni, vagy akár visszajönni, ha valaki külföldön próbál szerencsét és a magyar nemzet, magyar hazánk felvirágozásán együtt tovább dolgozni - hangzott el.

Az előválasztás is szóba került. A politikus szerint ez egy színjáték, egy szomorú játék, egy bohóc-show.

- Nem nehéz észrevenni, hogy a rendező és a főszereplő továbbra is Gyurcsány Ferenc, hiszen az eddigiekben is úgy mozgatta a különböző szereplőket ezen a színpadon, ahogy az ő érdeke diktálta. Most is az egyik oldalon a saját felesége, a másikon egy súlytalan szereplő verseng a "miniszterelnök-jelöltségért", de látható már az első forduló eredményeiből is, hogy a Demokratikus Koalíció, tehát a Gyurcsány-párt lesz az, amely a legnagyobb erőt képviseli a baloldalon és innentől kezdve ő diktálja a lépéseket, ő dönt a legfontosabb kérdésekben. Az a helyzet, hogy hiába telt el már lassan 12 év azóta, hogy bal oldal kormányzott, Gyurcsány továbbra is ott van, és veszélyes javaslatokkal él az ország felé. Nem szabad megengedni, hogy visszakerüljön a hatalom közelébe, mert annak leépülés, krízis, eladósodás a vége. Ezt már megtapasztaltuk, ebből nem kérünk, ezért is fontos, hogy a helyén kezeljük azt a Gyurcsány-show-t, ami a szemünk előtt zajlik - kérte a jelenlévőket a politikus.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek