Sajtóközlemény

MEGKEZDŐDÖTT Az „Idősek Otthona konyhájának fejlesztése”

Európai Uniós forrás segítségével a Karcag Városi Önkormányzat megkezdte a Horváth Ferenc utcán az Idősek Otthona konyhájának fejlesztését a TOP-4.2.1-15-JN1-2019-00030 pályázat keretén belül. A „Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése” című pályázati kiírására benyújtott projekt 170 millió Forint 100 % -os vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A Karcag Városi Önkormányzat pályázati forrásból megkezdi a Horváth Ferenc utcán az Idősek Otthona konyhájának és a hozzá kapcsolódó kiszolgáló helyiségek fejlesztését.
A beruházás során korszerű elszívó rendszert alakít ki, felújítja a főzőkonyhát és a hozzá kapcsolódó kiszolgáló helyiségeket, továbbá megújítja az épülethez tartozó udvart és zöldfelületet.
A pályázat keretében energiatakarékos berendezések és felszerelési tárgyakat épít be, amelyek hosszú távon segítik az energia felhasználás csökkentését.
Projekt célja a helyi szinten elérhető, megfizethető, fenntartható és magas színvonalú önkormányzati közszolgáltatások biztosítása. A fejlesztés eredményeképpen a gyermekekre és időskorúakra, idősellátásra fókuszálva javítja az ellátás minőségét és a nyújtott szolgáltatáshoz való hozzáférést.

Az Önkormányzat a projekt végén fenntartói költségeket csökkenti, a korszerű berendezési és felszerelési tárgyak használatával.

A projektről bővebb információt a www.euprojekt.karcag.hul oldalon olvashatnak.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek