Print this page

A legszebb konyhakertek

A kertbarátokat Szepesi Tibor polgármester köszöntötte és szólt elismeréssel a kertművelő programról.

Ma délután került sor „A legszebb konyhakertek” - Magyarország legszebb konyhakertjei országos program karcagi eredményhirdető ünnepségére a Városháza előtti téren. A kertbarátokat Szepesi Tibor polgármester köszöntötte és szólt elismeréssel a kertművelő programról.

Mint Sári Kovács Szilvia , „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei Magyar Örökség díjas program ötletgazdája, programigazgató értékelésében elmondta, sokan kezdtek növényeket nevelni a balkonon, illetve ásták fel a kertjük egy részét, hogy zöldségtermesztéssel töltsék ki bezártságban töltött napjaikat.

S bár az időjárás nem volt kegyes, hiszen több hetes forróság és volt, amikor jégeső tarkította a nyarat, ennek ellenére 40 karcagi kertes nevezett az idei megmérettetésre.

Országosan több mint 200 település több ezer kertje és kertművelője versenyzett és közben termelte meg családjának a zöldséget, gyümölcsöt.

A karcagi díjátadón most is sokan kaptak kertjükre első díjat és vannak, akiket országos elismerésre is felterjesztettek.

Image Gallery