Gépes felvonulás Karcagon

Gépes felvonulás Karcagon

Gépes felvonulás Karcagon

Városunkban évek óta hagyomány az arató felvonulás augusztus 20-a tiszteletére. Most is így volt ez. Szepesi Tibor polgármester is végigment egy részen a menettel.

Évek óta visszatérő rendezvény ez a városban, mindenki nagyon várja a felvonulást, mely az évek folyamán picit átalakult, mint ahogy az élet is a 21. században. Hiszen valamikor a 20. század elején Darányi Ignác rendelte el a rendeletben az arató felvonulásokat. Természetesen azóta is sok helyen tartják ezt a hagyományt.

Először lovas kocsival kezdődött a felvonulás Karcagon is, aztán ahogy a gépesítés beindult, azok vették át a fő helyet Karcagon is. Traktorok, kombájnok, aratógépek és különböző mezőgazdasági eszközök vonultak fel most is.

Az önkormányzat nevében Szepesi Tibor új kenyérrel köszönte meg a felvonulóknak a részvételt, hiszen Szent István-napján hagyomány, hogy a frissen őrölt búzából az első kenyeret megsütik, az első idei búzából őrölt lisztből készült friss kenyeret kapták a felvonulók, megköszönve a közreműködést.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek