A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem

A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem

A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem

A Városháza előtti téren az új búzából őrölt kenyér ünnepét rendezték meg.

A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program keretében Magyarország teljes területéről és a Kárpát-medence magyarok lakta településeiről ajánlanak fel búzát a gazdálkodók magyar gyermekeket segítő szervezeteknek, határainkon innen és túl, közel százezer határon inneni és túli magyar gyermek és család mindennapi kenyeréhez járulva ezzel hozzá. A 11. éve indult program egyik megyei gyűjtőhelye volt városunk is. A Városháza előtti téren az új búzából őrölt kenyér ünnepét rendezték meg.

A magyar gazdáknak hála, a program első évében összegyűjtött 10 tonnát egy évtized alatt sikerült százszorosára növelni, hiszen a búzaadomány tavaly már az 1100 tonnát is meghaladta, s idén még ennél több is várható. A búza adományokat augusztus 20-ig Magyarországon 96, külhonban további 170 helyszínen fogadták, az adományozott búzát pedig anyaországi és határon túli magyar malmokban őrlik majd meg.

A program keretében a karcagi Városháza előtti téren tartott kenyérünnepen ünnepi beszédet Szepesi Tibor polgármester, köszöntőt Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke mondott. A program megyei stafétájára a sütőlapátra Karcag nevében Szepesi Tibor polgármester kötött szalagot, majd Hubai Imre Csaba, a Karcagi Nagykun Gazdakör elnöke átadta a sütőlapátot Gönczi Andrásnak, a Kunhegyesi Gazdakör elnökének, a jövő évi program egyik rendezőjének.

Az új kenyeret megáldotta Nt. Koncz Tibor esperes, megszentelte Gulyás Zsolt plébános. A kenyeret Ács András karcagi gazdálkodó szegte meg.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek