A Semmelweis-nap alkalmából szerdán a karcagi Kátai Gábor Kórház, a város vezetői a Déli temetőben megkoszorúzták Kátai Gábor síremlékét.

A sírnál Bődi Szilvia ápolási igazgató idézte fel a jeles orvos-tudós életútját, aki 1831-ben született Karcagon, Budapesten szerzett orvostudományi diplomát, s közben szaklapokban publikált. 1861-ben lett a Nagykun kerület orvosa, de bejárta Németország, London, Párizs kórházait is. Hangoztatta, hogy az ország minden vidéke legyen ellátva orvossal, legyenek kórházépítések, jóvízű kutak, fürdők, s az apró gyermekeknek óvodák. Gondolata, a nemesíteni, jobbítani az emberi életet - ma is aktuális számunkra - hangzott el Bődi Szilvia beszédében.

Az emlékezés után a megyei közgyűlés nevében Hubai Imre elnök, a Kátai Gábor Kórház vezetése nevében Nagyné László Erzsébet főigazgató, Nagy Attila gazdasági igazgató, dr. Kádár Sándor orvos igazgató, Bődi Szilvia ápolási igazgató, az önkormányzat nevében Sári Kovács Szilvia alpolgármester, Pánti Ildikó, dr. Kanász - Nagy László önkormányzati képviselők és F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő helyezte el az emlékezés koszorúját dr. Kátai Gábor sírjánál.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek