Print this page

TÜDŐSZŰRÉS KARCAGON

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház – Rendelőintézet Tüdőgondozó Intézete a kötelező egészségbiztosítás keretében igénybe vehető betegségek megelőzését és korai felismerését szolgáló egészségügyi szolgáltatásokról és a szűrővizsgálatok igazolásáról szóló 51/1997. NM. rendelet alapján ajánlott tüdőszűrő vizsgálatot tart a Jász-Nagykun-Szolnok Megye területén huzamos jelleggel tartózkodó 40 éves és ennél idősebb lakosok számára. A Megyei Tüdőgondozó Intézet

 

2021. június 15-től – 2021. augusztus 10-ig

 

végzi városunk lakosainak szűrővizsgálatát az alábbiak szerint:

 

A vizsgálat helye: Karcag, Kossuth tér 11-13.

 

Szűrési idő napont

Hétfő: 12,30-tól – 16,30-ig

Kedd: 08,30-tól – 12,30-ig

Szerda: 12,30-tól – 16,30-ig

Csütörtök: 08,30-tól – 12,30-ig

Péntek: 08,30-tól – 12,30-ig

 

A szűrővizsgálat alól mentesülnek azok a személyek, akik egy éven belül ilyen vizsgálaton igazoltan részt vettek, illetőleg a tüdőgondozó intézetben gyógykezelés alatt állnak.

 

Kérem, hogy egészségük megóvása érdekében vegyenek részt a szűrésen. A tüdőszűrés a TBC-n kívül számos más betegség felderítésére, szűrésére is szolgál. 40 éves kor felettieknek ajánlott.

 

Kérem, hogy a szűrésre kötelezett a személyi igazolványával és betegkártyájával (TAJ szám) szíveskedjen a vizsgálaton részt venni.

A jelenleg érvényben lévő közegészségügyi helyzetre tekintettel kérjük, hogy várakozás alkalmával a kötelező 1,5 m-s távolságot betartani szíveskedjenek, valamint a helyiségbe lépéskor az arcmaszk használata kötelező.

 

A 40 éven aluli lakosok (munkakör ellátásához vagy tanulmányainak folytatásához szükséges) tüdőszűrése az alábbiak szerint történik:

  • 18 éves kor alatt személyi igazolványával, betegkártyájával, orvosi beutalóval, szülői kísérettel szíveskedjen megjelenni,

  • 14-40 éves korig a szűrésért a jogszabályok szerint fizetni kell (1.700,-Ft), valamint orvosi beutaló szükséges postai csekket a szűrés helyén lehet kérni, a tavalyi nem megfelelő. A befizetett összegről számla kiállítása lehetséges.

  • Válaszboríték ellenében a szűrés eredményéről levélben értesítést küld a Kórház.