Karcagi Nagykun Református Általános Iskola Ballagása

A Karcagi Nagykun Református Általános Iskola szombaton tartotta ballagási ünnepségét.

A Karcagi Nagykun Református Általános Iskola szombaton tartotta ballagási ünnepségét. Az iskola udvarán a szülők virágátadása után tantermenként elbúcsúztak az alma matertől a végzősök, majd bevonultak a Református Nagytemplomba.

A ballagási istentiszteleten Nt. Konczné Lehoczky Krisztina lelkész igehirdetése után a három ballagó osztály tanulóit Takácsné Csikós Anikó igazgatóhelyettes mutatta be diák vetítésével. A 7. évfolyamos tanulók Demjén Ferenc Honfoglalás c. filmzenéjéből a Kell még egy szó című betétdallal köszönt el a ballagóktól Fazekas Noémi, Házi Boglárka, Nagy Lara, Szabó Zsófia, szólót énekelt Szabó Stefánia.

A ballagók is elköszöntek a fenntartó testülettől, az iskolavezetéstől, a pedagógusoktól és a diáktársaiktól. Arany János: Domonkos napra versrészletét Birizló Csenge adta elő. Pap Róbert Gabriel Faure: Pavane című művét fuvolán adta elő, zongorán kísérte Koppány Mária templomi orgonista.

Az iskolavezetés nevében Földváriné Simon Ilona igazgató az alábbi gondolatokkal köszönt el a diákoktól és szüleiktől: Áldás, békesség! Tisztelt Megjelentek, Kedves Ballagó Diákok!

Wass Albertől vett idézettel köszönök el tőletek és kedves szüleitektől a fenntartó testület az iskolavezetés, a pedagógusok és a munkatársak nevében.

A „világ szép” és jó. Csillagok, virágok, fák, kék egek és esős éjszakák. A mosoly embertársunk arcán, a gondolat, ami örömet és boldogságot fogan – mindez így együtt a világ.

Mikor az útját járjátok, emlékezzetek rá: nincs semmi egyéb körülöttetek, mint Isten, meg amit belőle visszatükröztök. Legyen menedéketek az Ő szeretete, és jobb lesz a világ, amelyben éltek.

Kedves Diákok! Áldás, békesség kísérje utatokat! - kívánta az iskolavezető.

A református iskola nevelőtestülete egy dallal búcsúzott a nyolcadikosoktól. A 8. évfolyamos osztályfőnökök nevében Birizlóné Mészáros Anikó búcsúzott el a tanítványoktól, a ballagók pedig Koncz Zsuzsa dalával köszöntek el a szülőktől, hozzátartozóktól.

Az iskola zászlójára szalagot kötött a ballagók nevében: Péntek Renáta és Bereczki Zsolt Székely Éva énektanár orgonajátéka közben.

Ezután jutalmak átadása volt.

Alma-Mater-díjat vett át Nt. Konczné Lehoczky Krisztina lelkésztől a 8.a osztályból: Bereczki Zsolt, Birizló Csenge, Budai Zsanett Bettina, Csizi Zsuzsa, Kis Viktória, Kiss Zalán, Monori István Vajk, Orosz Rita, a 8.b osztályból:Csávás Nándor, Farkas Floransz, a 8.c osztályból: Fazekas Boglárka, Péntek Renáta, Pintér Kornél.

A Református Iskoláért emlékplakettet Földváriné Simon Ilona igazgatótól a 8.a osztályból: Farkas Réka, Kele Noémi, Kun Gréta, Pintér Nóra, Sóti Gábor Ákos, Szarka Orsolya, a 8.b osztályból: Horváth Levente, Pap Róbert, Szabó Fanni Réka, T. Szabó Ákos, Veres Mihály vette át.

Kiváló Sportoló-díjat Bánhegyesi Lili, Erdei Gergő, Nagy Sándor,Tóth Julianna,Tótkomlósi Csenge Kitti vehette át Orosz István testnevelőtől. A Kiváló néptáncos-díjat Poczók Zoltánnak Bíró Andrea, a Csillagrózsa néptánccsoport művészeti vezetője adta át.

Jutalomkönyvet vehetett át a 8.a osztályból Antal Ákos,Erdei Gergő, Fodor Zita Melinda, Földvári Petra, Hopka Tamás,Jancskár Lilla, Szabó Márta Júlia, Szűcs Marcell,Turterebesi Ábel, Vadai Roland György, a 8.b osztályból Balog András, Boruzs Lili, Erdei Jázmin, Kónya Csaba Zsolt, Kovács Vince Zétény, Poczók Zoltán,Rózsa Sándor György, a 8.c osztályból Galgovics Adél, Hajdu Viktória,Péter Dániel, Sándor Sára, Tardi Viktória Cintia, Tyukodi Marianna, Vincze Leila. A jutalomkönyveket átadja Földváriné Simon Ilona igazgató adta át.

A fenntartó, Karcagi Református Egyházközség, egy a gyülekezethez tartozó család adományából Péntek Renáta 8. c osztályos diák középiskolai tanulmányait 60 ezer forint adománnyal támogatta. Az adományt Nt. Konczné Lehoczky Krisztina lelkész adta át.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14