Súlyosították az élettársa orrát törő kenderesi férfi büntetését

A Szolnoki Törvényszék 2021. május 7-én meghozott másodfokú döntésében 90 nap elzárásról 1 év börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra súlyosította a vádlott büntetését.

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a húszas évei végén járó, büntetett előéletű fiatalembernek a büntetőügye, aki 2019. december 14-én délután egy óra körül Kenderesen, a nyílt utcán bántalmazta élettársát. Ököllel 4-5 alkalommal arcon ütötte az asszonyt, aki 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörést és arczúzódást szenvedett.

Az ügyben 2020. március 6-án emelt vádat a Karcagi Járási Ügyészség. A Karcagi Járásbíróság egy előkészítő ülést és három tárgyalást tartott az ügyben. Az utolsót 2020. december 7-én, melyen ítéletet hozott. A férfit, aki részben beismerte tettét, súlyos testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek, amiért, mint többszörös visszaesőt 90 nap elzárásra ítélte.

A vádlott és védője tudomásul vették az ítéletet. Az ügyészség azonban a vádlott terhére súlyosításért, elzárás helyett végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabása érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen befejeződött.

Az ügyészi fellebbezés eredményre vezetett. A Szolnoki Törvényszék 2021. május 7-én meghozott másodfokú döntésében 90 nap elzárásról 1 év börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra súlyosította a vádlott büntetését.

Szolnok, 2021. május 14.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.