Print this page

HALTELEPÍTÉS KARCAGON

Lassan magához tér a sporthorgászat is. Karcag határában ma közel egy tonnányi pontyot telepítettek a Téglagyári tóba, hogy a környéken élő horgászoknak legyen mit kifogniuk.

Lassan magához tér a sporthorgászat is. A kedvtelési pecázást a koronavírus- járvány mellett a szokatlanul hideg április vetette vissza. Karcag határában ma közel egy tonnányi pontyot telepítettek a Téglagyári tóba, hogy a környéken élő horgászoknak legyen mit kifogniuk.

Hat mázsa hal érkezik a Karcag határában található Téglagyári tóhoz. Idén ez már a második haltelepítés a környék legnépszerűbb horgászhelyén, a maival együtt másfél tonnányi fognivaló került a hat és fél hektáros tórendszerbe.

LÁSZLÓ IMRE, tógazda: Most ez a hideg idő nem tett jót. Nekünk se, meg a halaknak, meg a természetnek se. Nem igazán táplálkoznak még most se a halak.

Tavaly huszonhat mázsa hal került a tóba, a vírushelyzet miatt azonban nagyon sok pecás távol maradt a horgászhelyektől. Így az ideivel együtt komoly halbőség van a Téglagyári- tóban. Amelynek vizét minden évben minőségellenőrrel vizsgáltatja be a helyi, négyszázötven tagú horgászegyesület.

KALOCSAI LÁSZLÓ, elnök, Nagykun Horgászegyesület: Szoktak jönni vidékről turisták. Már az idén is voltak napijegyes horgászok. Napijegyet meg bent a horgászboltban lehet venni.

Mivel a ma kihelyezett háromnyaras pontyok súlya meghaladja a másfél- két kilót, így a telepítés miatt nem kell tilalmat hirdetni, a horgászok azonnal rámehettek a friss zsákmányra. Ahogy azt többen meg is tették a barátságtalanul hűvös április utolsó napján.