KUPAKGYŰJTŐ SZÍV A MARISTÁSOKNÁL

A Marista Általános Iskola Szent László utcai épületénél néhány hete egy hatalmas szív van a kapura téve. Hogy ez milyen célt szolgál, arról Dánielné Kacsó Andrea igazgatóval beszélgettünk.

Mint kiderült, Kompanek Dávid fémipari egyéni vállalkozótól és munkatársától, Tóth Jánostól kapta a fölajánlást az iskola. Már régóta gyűjtik a kupakokat a gyerekekkel, szülőkkel együtt, s beteg gyermeket támogatnak a befolyt összeggel. Most Oláh Noel Csaba kisújszállási kisfiút támogatják.

Második éve próbálnak a kezelésére támogatást gyűjteni, hogy tudják a szülei a kezeléseket fizetni.
Az iskolavezető a vállalkozókon túl köszöni azoknak is a segítséget, akik a városból hozzák ide a kupakot, segítve a kisfiút.

Az iskola szociális bizottsága minden évben talál valami olyan kis mozgalmat, amivel adományozásra, segítségadásra, támasznyújtásra neveli a gyerekeket, akár az idősek otthonához látogatnak el, vagy valóban segítenek valakinek. Volt, hogy pénz adományt gyűjtöttek a gyerekek nehéz helyzetbe került családnak.
Most elmaradtak a jótékony vásárok, de ha lehet, majd pótolják. Itt a pedagógusok és a gyerekek együtt készülnek folyamatos kézműves tevékenységekkel, az adományokból is mindig visszaforgatnak a rászorulóknak, mert segíteni mindig jó.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek