Könnyítéseket kapnak a beoltottak és a gyógyultak Németországban

Lazítják a koronavírus terjedésének lassítását szolgáló korlátozásokat Németországban a vírus által okozott betegség elleni teljes védőoltással rendelkezők és a fertőzésen átesett emberek esetében

- jelentette be Angela Merkel kancellár hétfőn Berlinben. A kancellár a tartományi kormányfőkkel folytatott megbeszélése után elmondta, hogy a beoltottak az utolsó adag oltás utáni 15. naptól, valamint a fertőzésen a megelőző hat hónapban átesett emberek és a fertőzésen korábban átesett, de egy adag oltással már rendelkező emberek szabadon felkereshetik az aktuális járványügyi szabályok alapján működő üzleteket, vendéglátóhelyeket, sport, kulturális vagy egyéb intézményeket, amelyeket mindenki más csak a - hetente egyszer ingyenes - antigén gyorsteszt elvégzése után, friss negatív lelet felmutatásával látogathat.

Ismertette, hogy a tervek szerint a második negyedévben 80 millió adag oltás érkezik az országba, és júniusban a kiemelt csoportok beoltásának végeztével mindenki előtt megnyílik a védőoltás megszerzésének lehetősége.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek