Balesetekkel telt a hétvége

Péntek délután megsüllyedt az útpadkán és veszélyesen megdőlt egy nyerges vontató Tiszapüspöki határában, a pótkocsijában több mint huszonkét tonna veszélyes anyaggal.

A rakomány szerencsére nem szivárgott. A veszélyes anyagot az előállító cég szakemberei átfejtették egy másik kamionba, majd a szolnoki hivatásos és a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók két víz- és egy hab védősugár fedezete mellett, tűzoltódaru és kamionmentő segítségével húzták ki a járműszerelvényt. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A katasztrófavédelmi mobil labor folyamatosan mérte a veszélyes anyag jelenlétét a környezetben, de az nem jutott ki a szabadba.

Szombaton délelőtt már két személygépkocsi karambolozott a 33-as számú főúton, Poroszló és Besenyőtelek között. A tiszafüredi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat, az egyiket pedig levontatták az úttestről.

Szintén ugyanebben az időben ütközött két autó a szolnoki Felső Szandai réten, ahol a városi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat.

Kigyulladt egy személyautó szombat délután egy Jánoshida határában lévő bekötőúton. A jászberényi hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat. A jármű teljesen kiégett.

Egy vendéglátóhely udvarán kaptak lángra műanyag bútorok és napernyők szombat éjszaka Szolnokon, az Abonyi úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral avatkoztak be.

Összeütközött két személygépkocsi, már vasárnap délután Rákócziújfaluban, a Fő utcán. Az egyik jármű felborult. A tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók mindkét autót áramtalanították, és a felborult gépkocsit kerekeire állították. A helyszínre mentők is érkeztek.

Segédmotoros kerékpárral esett el egy férfi vasárnap délután az alattyáni Szent István úton. A jászberényi hivatásos tűzoltók áramtalanították a motort, illetve megszüntették az üzemanyagszivárgást. Az esethez a mentőszolgálatot is riasztották.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek