Print this page

Karcagi útfelújítási munkálatok

Milyen jelenleg is zajló munkálatok vannak a Kisújszállás és a Vasút utcának a kereszteződésében. Kérdezzük Szepesi Tibort Karcag város polgármesterét

Milyen jelenleg is zajló munkálatok vannak a Kisújszállás és a Vasút utcának a kereszteződésében. Kérdezzük Szepesi Tibort Karcag város polgármesterét

- A város több pontján is zajlik útfelújítás, hiszen a kátyúzás folyamatosan zajlik. Elkezdődött már április elején, és természetesen folyamatosan zajlik majd a város több pontján, hideg aszfalttal és meleg aszfalttal is.

Három olyan csomópontja van a városnak, amelyet mindenképpen szükséges minél hamarabb rendbe tenni. Ez az egyik, a Kisújszállási út és a Vasút utca sarka, ahol az a csomóponti kereszteződés,legalábbis ami a két szélét illeti, illetve természetesen maga az aszfaltfelületet is meg kell újítani.

Nem fogunk itt megállni természetesen, hiszen a másik két csomópont a Kisújszállási út Deák körút, illetve a Vasút utca Széchenyi sugárút kereszteződéseiben is hasonló technikával fog megújulni az útpadka.

- Milyen forrásból valósulnak meg az utak?

- Teljes egészében önkormányzati forrás. Molnár Pál igazgató úr vezette Városgondnokság szakemberei végzik a munkálatokat, önköltségből, saját forrásból, természetesen felhasználva azokat az alapanyagokat, amelyeket egyrészt ők gyártanak, másrészt pedig más felújításokból sikerült megtakarítani, összeszedni.

Ezek az alapanyagok, gondolok itt a bazaltkőre, rázókőre, ez fog beépítésre kerülni. A tapasztalatok azt mutatják a már elkészült részen, hogy a Dugár László vezette csapat nagyon jól végezte munkáját és én azt gondolom, hogy megelégedésére fog szolgálni a város autóval közlekedő lakosságának.