Print this page

Élet. Mentés. Másként...

A Kátai Gábor Kórház számára újabb adománnyal érkeztek szerdán Karcagra

A Kátai Gábor Kórház számára újabb adománnyal érkeztek szerdán Karcagra a Tisza-tavi Keresztény Polgári Kör vezetői: Fodor Gusztáv, dr. Fülöp Gyula és Ujvári László. Az adományt Nagyné László Erzsébet, a kórház főigazgatója, dr. Kádár Sándor orvos igazgató és Bődi Szilvia ápolási igazgató vett át.

Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke a Kátai Gábor Alapítvány számára családja nevében egymillió forint támogatásáról szóló adománylevelet adott át a kórház vezetőnek. F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő pedig édességcsomaggal köszönte meg az egészségügyben dolgozók munkáját. A berekfürdői Park Étterem és a karcagi Nimród Étterem pedig 50 darab pizzát küldött a kórházi dolgozóknak.
Hubai Imre családja nevében köszönte meg a frontvonalban dolgozóknak azt, hogy a lehető legnagyobb odafigyeléssel, körültekintéssel végzik munkájukat. Rajtuk most nagyon sok múlik,

hiszen 0-24 órában végzik munkájukat fáradhatatlanul ünnepnapokon is a betegek ellátását és az oltópontokon az oltást. Utóbbihoz nagyon szorosan kötődő az az önkéntes munka, amit városunk, megyénk és a térség országgyűlési képviselői is felvállaltak. Büszke vagyok arra, hogy munkatársuk, harcos társuk lehetek, s ezzel hozzájárulhatunk az egészségügyi munka sikeréhez.

 

A Kátai Gábor Kórház nevében Nagyné László Erzsébet főigazgató köszönte meg az adományokat, amelyek lelkileg és fizikailag is segítik az egészségügyben résztvevők továbbá munkáját. Minden adomány, ami a dolgozóinkhoz eljut, azzal a lakosság kifejezi háláját. Az utóbbi időben az oltópontokra is érkeznek adományok, ami a dolgozók felé a hálát, a köszönetet fejezi ki.

 

F. Kovács Sándor képviselő szerint fontosak az ilyen adományok, mert az egészségügy az elmúlt évtizedek legnehezebb feladata előtt áll, a dolgozók emberfeletti munkát végeznek. Ha akár egy jó szóval, önkéntes munkával, adománnyal tudjuk munkájukat segíteni, akkor az egész országot segítjük, hogy minél hamarabb túl legyünk a vírus járványon. Épp ezért volt ő is önkéntes segítő a kórházi oltóponton. A mostani adomány azért is érdekes, mert most édességet, egy kis örömforrást kapnak a dolgozók a nehezebb időszakban, amikor az energia elfogy, s így kicsit tudják pótolni azt, s a bibliai idézetek pedig a lelküket töltik fel energiával.

 

Amikor legutóbb itt voltunk, akkor szembesültünk azzal a hatalmas energia kivétellel, energia felhasználással, amivel az orvosok, ápolók az életért küzdenek. Akkor határoztuk el, nemcsak védőfelszereléssel segítünk- mondta Fodor Gusztáv elnök.

Az életmentés másként akcióval azok lelkét szeretnék erősíteni, támogatni, akik az életet mentik. 710 szívecskés biztató üzenetet hoztak minden munkatársnak. Az egészségmegőrző csomag

salátaöntetből, salátából almából áll, az energia csomagban csoki, kávé, tea, cukor, méz, édesség van, hogy amikor megállnak egy pár perce kicsit pihenni ezzel fel tudjanak töltekezni a dolgozók.

Az adomány nemzetközi összefogású, Hollandiából, Amerikából és Magyarország területéről is érkeztek édességek, vitaminforrások.

Image Gallery