Fertőtlenítenek Karcagon

A Lombkorona sétányt, a futópályát és köztéri parkokat fertőtlenítették a Városgondnokság szakemberei a négynapos ünnep előtt.

Természetes, hogy a hosszú bezártság után a jó időben mindenki a szabadba vágyik kicsit mozogni, levegőn lenni. Mivel egyre többen jönnek a Lombkorona sétányra és az erdei tornapályára sétálni, futni, mozogni gyermekekkel kicsit játszani, kikapcsolódni, emiatt döntött úgy az önkormányzat, hogy a forgalmas közterületeket itt és a városban azokat a közparkokat, amelyeket egyre többen használnak le kell fertőtleníteni még a hosszú hétvége előtt - mondta a helyszínen Szepesi Tibor polgármester.

Most a padokat, játszóeszközöket, kültéri utcabútorokat végig fertőtlenítjük Karcag egész területén, a jövő héttől pedig a játszótereket, amelyek zárva vannak. Ahogy az időjárás és a vírushelyzet is engedi természetesen felszabadítjuk a játszótereket.

Molnár Pál, a Városgondnokság vezetője is megerősítette, a permetezés célja a prevenció, hogy az idelátogatók nagyobb biztonságban legyenek a különböző vírusfertőzésekkel szemben.

A fertőtlenítés természetesen csak szabadforgalmú vegyszerrel történik, ami teljesen ártalmatlan a melegvérűekre. Hatása több napos. A vegyszert a területre a Városgondnokság tulajdonában lévő háti robbanómotoros permetezőkkel juttatják ki.

Deák Istvánék Nádudvarról érkeztek három gyermekkel a Lombkorona sétányra. Örülnek neki, hogy azt most lefertőtlenítették, mert így biztonságosabb a gyerekeknek a játszás. Jó dolog, hogy figyelnek arra, hogy a játékok, a sétány területe is biztonságosabb legyen, s amihez a gyerekek hozzáérnek - csúszda, játékok - le van fertőtlenítve.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.