Print this page

Elfogták a rendőrök a rablás feltételezett elkövetőjét

A Jászberényi Járási Ügyészség indítványt tett egy 24 éves tiszaburai férfi letartóztatására rablás bűntette miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2021. március 24-én kora este, Jászapátin, a Jászkapitány utcában kerékpározott, amikor felfigyelt a korábban szerzett combnyaktörés sérülése miatt járást segítő bottal, gyalogosan közlekedő, 67 éves sértettre. Amint a kerékpározó férfi a sértett mellé ért lelasított, és egy hirtelen, erőteljes mozdulattal kitépte a sértett férfi kezéből a táskáját, majd elhajtott a helyszínről.

A korábbi sérülése miatt bizonytalanul járó férfi elesett, amikor az elkövető kirántotta a kezéből a táskát, s esés közben zúzódásokkal járó, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el. Ugyanakkor segítség híján, egyedül nem tudott felállni, így arra kényszerült, hogy négykézláb mászva tegye meg az utat hazáig.

A járási ügyészség azért indítványozta az elkövető letartóztatását, mert fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén elrejtőzne a hatóság elől, s ezzel kivonná magát a felelősségre vonás alól, illetőleg a tanúk megfélemlítésével megnehezítené a bizonyítást. Továbbá tartani kell attól, hogy az erőszakos, illetőleg vagyon elleni bűncselekmények miatt már többször büntetett férfi újabb hasonló cselekményt követne el.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványával egyetértett, elrendelte a férfi letartóztatását. A gyanúsított fellebbezése folytán a kényszerintézkedésről a Szolnoki Törvényszék, mint másodfokú bíróság dönt véglegesen.