Print this page

Kapcsolattartás az új elsősökkel

Kovács Miklósnéval, a Györffy István Katolikus Általános Iskola igazgatójával arról beszélgetünk, hogyan is várják most a leendő elsősöket,

hogyan tudják tartani a kapcsolatot velük.

Bár a jelenlegi járványügyi helyzet nem engedte meg, hogy személyesen találkozzanak az elsősökkel, de már tanév elejétől foglalkoznak az internet segítségével zárt facebook csoportban, ahová a jövendőbeli kis fecskék bejelentkeztek szüleik segítségével és ott kapnak feladatokat a gyerekek, a szülők pedig segítséget a beiskolázáshoz.

Nagyon sok munka érkezik vissza a gyerekektől a szülők segítségével, kézműves munkákat készítenek, verseket tanulnak és azokat mondják el.

Fecske csoport az utolsó feladatsort kapta meg, s ha úgy alakul a járványügyi helyzet személyesen is találkozhatnak még a beiratkozás előtt az óvodásokkal.

A beiratkozást április 15-16-ra írta ki a minisztérium,a módjáról is hamarosan tájékoztatják az érintetteket az iskola honlapján, Facebookján és az épületeik bejárati ajtóira is kiteszik majd a részletes felhívást.

Terveik szerint két első osztályt indítanak, két nagyon gyakorlott tanítónő Décsei Erzsébet és Szabó Edit lesz az osztályfőnök, a napközis tanító pedig Miklóssy Krisztián lesz.