Hírek Jász-Nagykun-Szolnok Megyéből

Az elmúlt 24 órában történt.

 


A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában három személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetben intézkedtek a rendőrök. Az elmúlt napon a megye rendőrei nyolc személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2021. március 27-én, 11 óra körüli időben Szolnok belterületén a Mártírok úton. Egy 71 éves nő közlekedett az út mellett húzódó kerékpárúton Tószeg irányába, amikor a Reptárnál lévő kijelölt gyalogosátkelőhelyhez érve kerékpárjáról nem szállt le, hanem rajta ülve szándékozta az úttestet keresztezni. Ezzel egy időben egy 42 éves férfi közlekedett személygépkocsival, vele azonos irányban az úttesten, és a kerékpáros asszonyt járműjével elütötte. A baleset következtében a kerékpáros – elsődleges orvosi vélemény alapján – könnyebben sérült meg.

A Szolnoki Rendőrkapitányság eljárást indított járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 44 éves pusztadobosi lakos ellen. A férfi 2021. március 27-én, a délutáni órákban közlekedett személygépkocsival Szolnok belterületén, a Tószegi úton, amikor a rendőr intézkedés alá vonta. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, valamint megállapítást nyert, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik.

A rendőrök napszaktól függetlenül kiszűrik az ittas járművezetőket. Kérjük, amennyiben a hétvégén alkoholt fogyasztanak, akkor inkább gyalogosan, tömegközlekedéssel, vagy egy családtagot, ismerőst megkérve oldják meg a közlekedésüket! Ezzel nemcsak önmagukra, hanem a többi közlekedőre is figyelemmel lesznek, és felelősségteljes viselkedésükkel nagyobb tragédiát előzhetnek meg!

…hogy mindenki hazaérjen!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.