Felkészültek az újabb rohamra

A Betánia Gyógyszertár felkészült gyógyszerekből, kézfertőtlenítőkből és maszkokból is a rohamra

 

- tudtuk meg dr. Szalay Lászlóné szakgyógyszerésztől.

A patikában számítottak arra ahogy a betegszám növekedett, hogy nagyobb lesz a gyógyszerforgalom, így felkészültünk rá, nem tapasztalnak gyógyszerhiányt.
Igen megugrott a fertőtlenítőszerek és az FFP2 maszk vásárlása, mivel hallják, hogy több országban kötelező. Ebből is van rendesen készleten, folyamatos az ellátás.
A vitaminokat is keresnek az emberek, itt is van választék éppúgy mint a covid-szűrő tesztekből.

Mostantól a háziorvos is felírhatja és a gyógyszertárban kiváltható
favipiravir gyógyszer, amely azoknak segítség, akiknek nem feltétlenül szükséges a kórházi ápolás és alapbetegsége megengedi, hogy otthonában gyógyuljon. A gyógyszer ingyenes, nem kell érte fizetni. Az ötnapos a kezeléssel azt tapasztalják a kórházakban, hogy a vírus betegség kezdetén jó hatású, de nincs mindenkinek erre szüksége - hangsúlyozta a szakember.


Boldizsár Ferencné a vitamint, kézfertőtlenítőt és a maszkokat már jó előre beszerezte, most csak a szükséges gyógyszereket váltotta ki. Egészséges étkezést folytatnak, így kevesebb plusz vitamin kell. Nyugdíjasként keveset jár boltokba, de a komolyabb maszkokat is vett az egyszer használatosak mellé, így ha az lesz a kötelező, neki már van.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.