Megváltoztak a bútorvásárlási szokások

A 2021-es év bútor trendjeiről, a 3D tervezési lehetőségekről is kérdeztük Csillag Barnabás ügyvezetőt.

 

Az elmúlt egy évben a vásárlói szokások eltolódtak az online térbe, csökkent a bútorüzlet látogatottsága a vírushelyzet miatt.

- A vásárlók jelentős része az internetre tevődött át, bejönnek ugyan az áruházba szétnézni, érdeklődni, de az esetek 99 %-ában a vásárlás, a döntés otthon születik meg és az internetről rendelik meg a terméket - mondta a szakember, aki szólt arról is, hogy speciális ágazata kereskedelemnek a bútor, hiszen azt hosszú távra vásárolják az emberek, így a döntés is lassabban születik meg, ez nem egy olyan impulzusvásárlás, hogy bemegyek meglátok valamit, megveszem.

A cég webáruházában több mint 4000 termékkel áll a vásárlók rendelkezésére. Ha megszületett a döntés, személyesen jön a termékért, vagy kiszállítást kér. Országos ingyenes kiszállítással Magyarország valamennyi településére szállítanak Csillag Barnabásék, fizetni a webáruházon keresztül vagy kiszállításkor is lehet.

Még március-áprilisban az emberek apró kiegészítőket íróasztalokat, forgó székeket, kis bútorokat vásároltak a gyerekeknek, mára átalakultak a vásárlási szokások, az apró kis cikkes keresletek eltűntek, most a lakástámogatási program következtében az étkező, konyha, háló került előtérbe, ezen belül is a beépíthető termékek.

Az otthonukat felújítóknak próbálunk olyan termékeket választani ami szakmailag is megfelelő és a környezetbe is praktikus, próbálnak ár-érték arányban is segíteni a vásárlóknak.

A döntést a konyhatervezésnél 3D tervező program segíti, így a leendő konyhát előre látja, s ez a szolgáltatás ingyenes.

A 2021-es év trendjei: a magasfényű konyhabútor könnyű tisztán tartható, szép esztétikum, élmény, elsősorban a fehér frontok, a szürke, antracit, bézs került előtérbe. A nappali bútoroknál a letisztult formavilágot szeretik a vásárlók, kedvelik a világos színeket, itt is előtérbe kerülnek a magasfényű frontok. A hálószobáknál a gardrób szekrény a keresett. Ez is egyedi tervezés, elosztás, a vevő igényei szerint, de a kárpitok mintájától, anyagán át a díszpárnákig a fekvő és ülőfelületekig mindent ki lehet választani a mintegy 4 ezer féle kínálatból.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek