Tiszai apadás, sok szeméttel

Folytatódik a lassú apadás térségünkben.

 

A vízszint csökkenése lehetővé tette a Tisza-tó menti védelmi szakaszon a készültség megszüntetését tegnap.

A Tisza közel egyidejűleg tetőzött Szolnok és Tiszaug térségében.
A KÖTIVIZIG megszüntette a készültséget a Kiskörei-tározó (Tisza-tó) menti védelmi szakaszon, így jelenleg Kiskörétől a bal parton Lakitelekig, illetve jobb parton Csongrádig


Az elmúlt napokban felfedezett hódüregek miatt a Zagyva jobb parti töltésének 40+850, valamint 29+836 töltéskilométer szelvényében az igazgatóság pontszerű III. fokú árvízvédelmi készültséget tart fenn.

Belvízvédekezés
Az igazgatóság valamennyi belvizes szakaszán készültség van érvényben: II. fokban történik a belvízmentesítés a karcagi, a kisújszállási, a jászberényi, a jászkiséri, a tiszakécskei és a kiskörei szakaszokon, míg I. fokú a készültség a mezőtúri, a kunhegyesi, a törökszentmiklósi és a cibakházi, valamint a ceglédi belvízvédelmi szakaszokon. Az elmúlt 24 órában 32 szivattyútelep és 4 mobil gépegység üzemelt, melyek együttesen 1,2 millió köbméter vizet emeltek át a befogadókba.
Az áradás rengeteg szemetet hozott magával.


Az igazgatósághoz beérkezett információk alapján az önkormányzatok közül II. fokú belvízvédelmi készültséget tart fenn Túrkeve, Jászkisér pedig I. fokban védekezik.
A szakmeberek akciót hírdettek Tisztítsuk meg a Tiszát címmel.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.