Elhunyt 11 újabb beteg, tovább nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma

2863-ra nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma és elhunyt 11 krónikus beteg – közölte pénteken a koronavirus.gov.hu oldal.

Újabb 88 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 2863-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 11 krónikus beteg. Ezzel 323-ra emelkedett az elhunytak száma, 609-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

Jelenleg 983 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 49-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések fázisára és növelték ágykapacitásaikat.

Továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. Ezért a védekezés most kezdődő második szakaszában is - amikor vidéken a kijárási korlátozás helyébe új szabályok lépnek életbe - fontos az ajánlások és a szabályok betartása, az idősek és a krónikus betegek fokozott védelme.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért továbbra is arra kérjük az időseket, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat. Az idősotthonok ellenőrzése zajlik, az intézmények vezetőit és a fenntartókat kérik a szakemberek a járványügyi intézkedések fokozott és folyamatos végrehajtására.

infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.