Új korszerű autó a kistérség szociális ellátására

Az önkormányzati tulajdonú Karcag, Horváth F.u.1. szám alatti ingatlan ad helyet

 

a konyhai szolgáltatást is ellátó KTKT Idősek Otthona és Háziorvosi Intézménynek, az időseket ellátó bentlakásos intézmény és a szociális konyha működtetése céljából.

Az épületen belül önálló egységet alkotó főzőkonyha részleges felújítása megtörtént, azonban a konyhai eszközök cseréje, a korszerű elszívó rendszer kialakítása, az emeleten található két mosogató (előtérrel) és étkező, valamint a konyhához funkcionálisan kapcsolódó kiszolgáló helyiségek felújítása nem valósult meg. Jelen fejlesztés eredményeként a főzőkonyha és a kiszolgáló helyiségek (raktárak) teljes felújítása, átalakítása megvalósul a pályázaton elnyert 177 millió forintból- mondta elé Simon Éva intézményvezető-helyettes, vezető ápoló. A 15 évesnél idősebb autójukat 9,35 millió forintból egy új, Renault Trafic Furgon duplakabinos gépjárműre cserélhették, mely biztosítja a telephelyekre, óvodába az ételszállítást és a lakók szállítását is mostantól.

Szepesi Tibor polgármester elmondta, az idősek otthonában folyamatos fejlesztések zajlanak. A főzőkonyha teljes felújításon esik át idén, vadonatúj berendezések kerülnek beépítésre, amelyek már a mai kor követelményeinek, energiahatékonyságának felelnek meg. Az ételszállítás is jelentős az idősek otthonában, hiszen több telephelyre kell az időseknek kiszállítani az ételt, ez pedig csak autóval történhet. Az eddigi autó több mint 15 éves volt, rengeteg kilométert futott, kiszolgálta az intézményt, az időseket, így mindenképpen szükséges volt újra cserélni, amely a beszerelt gépekhez hasonlóan megfelel ami kor követelményeinek, teljesíti azokat az elvárásokat, amelyek ételszállítással kapcsolatban a jogszabályban felmerülnek és biztosítja az idősek szállítását is.

F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő szerint is az otthon előző autójában már annyi kilométer volt, hogy ideje volt a kistérségnek új korszerű autót szereznie a kistérség szociális ellátására, hiszen nemcsak idős személyeket szállít az autó, hanem ételt is. Ez a korszerű, kis fogyasztású, modern autó mindenképp jól fogja szolgálni a szociális ágazatban ellátottak és dolgozók érdekeit is - fogalmazott a képviselő.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek