Megkezdődött a kerékpárút kivitelezése

Mint nézőink is láthatják járva a várost, megekezdődött a az új kerékpárút hálózat kivitelezése. A Részletekről várounk polgármesterét Szepesi Tibort kérdezzük.

 

A polgármester tájékoztatása szerint, kerékpárút-hálózat kivitelezése a Madarasi utat, a Széchenyi sugárutat, illetve a Kisújszállási utat fogja érinteni, a már meglévő Madarasi úti kerékpárút felújításra fog kerülni

- Az elmúlt időszakban az építési árak emelkedése miatt a műszaki tartalmat alaposan át kellett vizsgálnunk. Megkellett néznünk, hogy melyek azok a részek, amelyeket ezen beruházás folyamán mindenképpen meg tudunk valósítani és melyek azok, amelyeket egy későbbi pályázatra kell átütemeznünk. Aki közlekedik a városban a kijelölt területekből egyértelműen láthatja, hogy az elsődleges fontosságú részek - a kerékpárút építése, javítása, a
két kerékpárút összekötése - ami mindenképpen megvalósításra kerül majd ebben a pályázatban - mondta el a városvezető.


Mint megtudtuk, közbeszerzési eljárás keretében kiválasztásra került a
kivitelező és folyamatban van a szerződés aláírása. A kerékpárút várhatóan
2022 közepére készül majd el. Az új kerékpárutak, kerékpársávok kialakítása során nagy hangsúlyt fektetnek a védtelen közlekedők, azaz a kerékpárosok mellett agyalogosok biztonságára (kerékpáros-és gyalogos átvezetések kialakítása, figyelemfelhívó közlekedési táblák kihelyezése, balesetveszélyes csomópontok elkerülése, stb.), emellett egységes kerékpártárolók biztosítják majd az új hálózat több pontján a kerékpárok kényelmes elhelyezését.

A fejlesztések megvalósítása várhatóan nemcsak a karcagi lakosok, hanem a járás településeinek (Berekfürdő, Kenderes, Kisújszállás, Kunmadaras) szempontjából is kiemelt jelentőséggel bír Karcag járásközponti szerepéből adódóan. A beruházás 500000 000Ft támogatási forrásból valósul meg.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek