Print this page

A védekezés új szakaszába lép, vidéken a kijárási korlátozás helyébe új intézkedések lépnek

A koronavírus-járvány elleni védekezés új szakaszába lép - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerda este a Facebook-oldalán.

A kormányfő azt mondta: megpróbálhatjuk újraindítani az életet Magyarországon, de fokozatosan és szigorú menetrend szerint kell eljárni.

Ez azt jelenti, hogy az idősek és a legfertőzöttebb területen élő honfitársak feszes védelmét továbbra is fenn kell tartani. Emlékeztetett, hogy fertőzések a fővárosban és a környékbeli területeken, településeken összpontosulnak. Ezért az itt élők védelmében, vagyis Budapesten és környékén, a kijárási korlátozások érvényben maradnak, vidéken a kijárási korlátozás helyébe új védelmi intézkedések lépnek majd - közölte.

A másfél méteres védőtávolság betartása és az arc eltakarása vagy maszk viselése azonban az üzletekben és a tömegközlekedésen kötelezőek lesznek – tette hozzá a kormányfő.

Kitért arra is, úgy látja, hogy a magyar egészségügy felkészült a tömeges megbetegedések kezelésére is és nem kell attól tartani, hogy bárki is ellátás nélkül maradna.

MTI