Belvízhelyzet a kiskertekben

A héten már beszámoltunk a karcagi határban lévő belvízről. A magasabban fekvő területeken némileg jobb a helyzet. A kiskertek talaja is átnedvesedett ugyan, de felszíni víz itt alig látszik.

 

Az előző évek aszályai már kiegyenlítődtek, viszont a talajok ennél kicsit többet mutatnak.


A magasabban fekvő területeken némileg jobb a helyzet. A kiskertek talaja is átnedvesedett ugyan, de felszíni víz itt alig látszik.

ÉZSIÁS ANTAL, gazdálkodó: Tegnap megnéztem a kertet, gyönyörű napsütéses idő volt. Bíztam benne, hogy szépen megpirkad a teteje és egy nagyon kevés kézi szerszámmal: kapával, gereblyével megcsinálom a kis mákgubóknak a helyét. De sajnos ez az idő rácáfolt. Hát, arra még várni kell. Viszont akik ilyen növényeket termelnek, azok azért olyan helyen gazdálkodnak, ahol annak van esélye, hogy hamar fölszáradjon. És nem fog kimenni a vetési idő nagyon, hiszen a mákvetés is gyakorlatilag február- március elejéig nem késik.


A belvízhelyzet javulására a következő napokban nincs sok esély, hiszen a meteorológiai előrejelzések szerint jövő csütörtökig az Alföldön további harminc milliméter eső eshet.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek