Sok a háttérmunka a könyvtárban

A pandémiás helyzet miatt jelenleg zárva van a Csokonai Könyvtár, de a szakemberek e közben háttérmunkát végeznek és elindult a lakossági könyvkölcsönzés is.

 

A részletekről Fülöp Ilona csoportvezető könyvtárost kérdeztük

Tavasszal gondot okozott, hogy nem lehetett kölcsönözni, ezért úgy gondolták, a könyvtárások más módon próbáljuk újra elvinni a könyveket az olvasókhoz. Előzetes bejelentés alapján, a könyvek címeit, szerzőit egyeztetve össze készítik a könyvcsomagot az olvasóknak és a bejáratnál lévő kis ablakon át odaadják vagy visszaveszik a kintlévőket.

A Déryné facebook oldalán segítségként megtalálható a könyvtár online katalógusa, ott lehet válogatni, de e-mailben és telefonon is segítenek az olvasóknak.

A könyvtárközi kölcsönzés nem megy, de a szakdolgozatra készülő diákok az itt található szakirodalmat, szakkönyveket kölcsönözhetik.

Egy olvasó 8 könyvet vihet, s a visszahozott könyvek átvétel után dobozba kerülnek egy hétre a pincébe, majd onnan vissza a polcokra.

Keresettek a regények, krimik, szerelmes regények, történelmi könyveket, főleg nyugdíjasok kölcsönöznek, de a gyermekek szülői felügyelettel is megtehetik ugyanezt. A könyvtár nyitva tartása is változott, érdemes figyelni erre kölcsönzéskor.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek