,,Jézus élete,, rajzpályázat

A Karcagi Nagykun Református Általános Iskola is részt vett a budapesti Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskola \"Jézus élete\" VI. Kárpát-medencei rajzversenyén, melyet a református iskolákban tanuló, alsós és felsős diákok

 

A versenyre összesen 63 iskola 657 alkotást küldött be. A refis pályázók közül öt munkát beválogattak a legjobbak közé. A részletekről Turterebesiné Gaál Tünde tanárnőt kérdeztük.

választhattak: A pásztorok imádása; Menekülés Egyiptomba; Lázár feltámasztása; Jézus bevonulása Jeruzsálembe; A csodálatos halfogás; Jézus elfogása. Ezeket a bibliai jeleneteket a tanárnő hittanórán megismertette velük, majd a gyerekek saját elképzeléseik alapján rajzolták meg azt. A beküldött rajzokat képzőművész és művész tanárokból álló zsűri értékelte és évfolyamok szerint megállapította a díjakat és a kiállításra kerülő pályaműveket.

Az ünnepélyes díjkiosztóra és a kiállítás megnyitójára a Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskolában kerül sor. A díjkiosztó várható ideje 2021 március közepe.

A Karcagi Nagykun Református Általános Iskola öt diákja: Pengő Norina (1.b), Balogh Norina (2.a), Szabó Norbert (2.a), Szopkó Lara (5.a) és Németh Kamilla (6.b) rajzát kiállítják.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek