Kenyeret is sütnek az Óvónénik

Madarász Imre Egyesített Óvoda tavaszi pedagógiai rendezvényeinek többsége a veszélyhelyzet miatt elmartad.

 


A Madarász Imre Egyesített Óvoda óvodapedagógusai azzal a céllal hozták létre a a Facebook-on a „Karcagi óvodások tarka-barka percei” oldalt, hogy ebben a mindannyiunk számára nagyon nehéz időszakban az otthon töltött idő eltöltését támogassák szakmai tudásukkal, ötleteinkkel, személyes perceikkel, jelenlétükkel az online világban.

Gulyás Ferencné intézményvezető elmondta, az óvodákban ügyelet van, a 9 tagóvodában 30 kisgyermekkel foglalkoznak az óvónők, a többi kolléganő pedig online módon igyekszik a kicsikkel foglalkozni. Az intézmény bekapcsolódott városi szinten a szájmaszk készítése, 13 dolgozó varrja ezt napi szinten, a többi óvodapedagógus pedig kézműves foglalkozást, mozgásórát tart interneten, vagy mesét olvas, énekel, zenél napközben a kicsiknek. Hetente egy-egy témakörben adnak ajánlásokat a gyerekekkel töltött időhöz a szülőknek.

A Zöldfa úti Óvodában Harsányiné Szabó Ilona tagóvoda-vezető és kolléganői is részt vesznek a fenti internetes foglalkozásokban, ahol nagyon kreatívan feladatokat mutatnak be a szülőknek és az ovisoknak. Az ügyeletet a héten négy kisgyermek vette csupán igénybe. Így jött az ötlet, hogy a kreatív foglalkozások mellett a kenyérsütést is bemutassák az internet segítségével a szülőknek. Spisák Dezsőné óvodapedagógus élete második kenyerét sütötte így meg, míg Tóth Eszter dajka rutinos kenyérsütőnek számít, hiszen saját kovászt használ minden alkalommal a friss, ropogós kenyere sütéséhez. Így sült meg most lépésről- lépésre bemutatva egy kovászos kenyér és egy ír szódás kis cipó a Zöldfa úti Óvoda munkatársai által.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14