DIGITÁLIS OKTATÁS GYÖRFFYBEN

A Györffy István Katolikus Általános Iskolában a veszélyhelyzet miatt elrendelt tantermen kívüli, digitális oktatásra való átállás időben elindult.

A kezdeti nehézségeken hamar túlléptünk, köszönhető ez a pedagógusok és a szülők összefogásának, valamint a tanulók magas szintű informatikai ismereteinek - foglalta össze tapasztalatait Kovács Miklósné igazgató.

A szükség szülte online oktatási rendszerüket E-KRÉTA „házifeladat” felületét, a Google Classroomokat és az osztályok facebook csoportjait azóta is fejlesztik. Egyre gazdagabb pedagógusok e-módszertani kultúrája.

Az új munkaforma alkalmazásakor is fontos szempont számunkra a tanulók életkori sajátosságainak, egyéni képességeinek, lehetőségeinek szem előtt tartása. A visszajelzések többnyire pozitívak, bár minden résztvevőtől kitartó, lelkiismeretes, sokszor erő feletti munkát igényel.

 A tanulók szépen haladnak a tananyaggal, a támogató, biztató otthoni szülői háttérrel. Mindenkinek egyre jobban hiányoznak a személyes kapcsolatok és a közösségi élmények, így kedveltek a hangonuts, skype-os és video-üzenetes órák.

A digitális oktatáshoz szükséges eszközökkel minden család rendelkezik. Voltak segítő felajánlások szervezetek és magánszemélyektől. A katolikus egyházi intézmények tanulóinak a digitális eszközellátottságát a fenntartó és a Katolikus Pedagógiai Intézet és az iskola alapítványa is támogatja rászorultsági alapon.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14