Elkezdődik az idősek otthonában is az oltás

Karcagon is elkezdődik az idősek otthonában az oltás. Ezt nagyon fontosnak tartom - mondta a helyszínen F. Kovács Sándor, városunk és térségünk országgyűlési képviselője.

 

Karcagon is elkezdődik az idősek otthonában az oltás. Ezt nagyon fontosnak tartom - mondta a helyszínen F. Kovács Sándor, városunk és térségünk országgyűlési képviselője.
Nagyon örülök annak, hogy december végén elkezdődött az egészségügyi dolgozók oltása, s már odáig jutottunk, hogy a jelentkező dolgozók mindegyikét szinte már beoltották, így lehetőség van arra, hogy a szociális otthonok dolgozóit és a legfontosabbakat, akik itt vannak az otthonban, időseket, betegeket is védőoltásban tudjuk részesíteni. Ez azért fontos, mert ők a leghátrányosabbak, mindegyikük időskorú, krónikus betegséggel rendelkezik, egy légtérben vannak nagyon sokan. A tavaszi járványban is tudtuk, ha egy ilyen otthonba bekerül a vírus, ott nagy veszélyben vannak az idősek, nagy az elhalálozás. Örülök annak, hogy már odáig jutottunk, hogy védőoltásban tudjuk őket részesíteni, így meg tudjuk őket védeni a korona vírustól. Meg tudjuk védeni szeretteinket, azokat az időseket, akik itt vannak a szociális otthonban - hangsúlyozta a képviselő.


Hodos Bálintné,a Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás Karcagi Idősek Otthona vezetője is nagyon fontosnak tartja, hogy megkapják az ellátottak és a dolgozók is a védőoltást.
- Az otthonunkban 77 ember kérte a védőoltást és 21 dolgozó, ez nagyon nagy dolog és nagyon örülök neki, reméljük akik még nem kérték, a jövőben ők is fogják kérni. Az idősek otthonában különösen veszélyeztetettek a lakók, hiszen ők krónikus betegek, egy zárt közösségben élnek, így nagyon fontos, hogy megelőzzük ezt a betegséget. Ennek érdekében mindent igyekszünk megtenni ami elő van írva a kormányrendeletben, hogy ne kerüljön be a fertőzés az otthonba. - hangsúlyozta a vezető.


Szepesi Tibor polgármester szerint a város védekezése egy újabb, lényeges momentumhoz érkezett azzal, a szociális otthon mindkét telephelyén elkezdődik az oltás.
- Elsősorban azok számára akik kérték az oltást, hál istennek nagyon sokan kérték, s természetesen azoknak, akit az orvos alkalmasnak ítélt, hogy meg is kaphatják azt első körben. Fontos, hiszen a védekezésben a város összes polgára részt vett és részt kellett, hogy vegyen, hiszen nagyon fontos számunkra az, hogy azokban az intézményekben, ahol gócpontok alakulhatnak ki meg tudjuk gátolni a vírus terjedését. Hál Istennek sikerült a szociális otthon mindkét telephelyén időben megfogni a vírus terjedését, bár bent volt az épületben mint ahogy az egészségügyi intézmények is nagyon fontosak, mint természetesen minden munkahely, oktatási intézmény fontos a védekezés szempontjából. Szeretném megköszönni mindenkinek a türelmét, hiszen itt a legfontosabb az együttműködésen, védekezésen túl az a türelem, amit mutatott a város lakossága, úgyhogy valóban köszönöm szépen mindenkinek. Reméljük, hogy az oltással el fogjuk érni azt a várt hatást, hogy hamarosan és reméljük, hogy ez minél hamarabb el fog jönni, lehet majd a szigorításokon picit oldani - mondta a városvezető.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek