Téli projektek a Kinizsi úti óvódában

A Kinizsi úti Óvodában különböző projektek formájában foglalkoznak az óvodásokkal az új évben is - tudtuk meg Molnárné Oros Csilla tagintézmény-vezetőtől.

 

Novemberben, decemberben nagy volt a hiányzás, januártól azonban már majdnem mindenki jár óvodába. Az óvintézkedéseket maximálisan betartják, a szülők az épületben nem jöhetnek be, de tudják, hogy így vannak biztonságban gyermekeik.
Januárban mindegyik csoport egy-egy téli projektet dolgoz fel: Varjú károg, fúj a szél, Szikrázik a hótenger illetve Elkészült a hóember.

A következő projekt februárban a farsang lesz, ez is szülőmentesen, erre majd vidám játékokkal, dalokkal, jelmezekkel készülnek, amit a fotókkal, filmekkel örökítenek meg a szülőknek az óvodai zárt csoportban.

Az iskolába menő gyermeknél a képességfejlesztés a legfontosabb, sok gyermeket elküldtek szakértői vizsgálatra, hogy kiderüljenek a hiányosságaik, nehézségeik, így annak ismeretében még inkább személyre szabottan tudnak foglalkoznak velük a következő hónapokban a szakemberek, hogy sikeresen kezdhessék az iskolát.

Az óvodásokkal a téli napokon is sokat vannak szabad levegőn az óvodapedagógusok, ahol udvari madármegfigyeléseket is végeznek.

A tavaszi rendezvényeiket pedig már az udvaron tartják, ahová talán már a szülők is jöhetnek.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14