TELEKI ZOLTÁN ÚJABB LOVAS SIKEREI

A 11. kaposvári állattenyésztési napokon a Magyar Lótenyésztő Országos Szövetség lótenyésztési napokat rendezett.


Ennek keretén belül volt tenyészállat bírálat és hagyományos magyar lófajták díjugrató és fogathajtó versenye. A Magyar Kupa díjugrató versenyre év közbeni teljesítménnyel lehetett minősülni: 130 cm fölötti teljesítmény kellett, s három hibátlan pálya. Az országból 10 hagyományos magyar ló - köztük a karcagi Kabala minősült a versenyre.

A versenyen Teleki Zoltán Kabalával indult. A versenyzési jogot a hortobágyi nemzeti lóversenyen szerezte meg, ahol hibátlan lovaglást teljesített Kabaláéval, így minősültek a nagydíjra, ahol életük első 140 centiméteres pályáját lovagolták.
Jó formában érkeztek a versenyre, így lovasa a lóból is a maximumot ki tudta hozni a verseny alatt. Idén korlátugratásban már volt vele helyezett a ceglédi nemzeti vágtán, amikor 160 cm-t ugrattak. Ennek apropóján a kaposvári versenyen is volt korlátugratás, ahol úgy gondolta részt vesz Kabalával, amit sikerül is megnyerniük.

A szakember szerint jövőre már tartósabban tudnak 140 centiméteres versenyeken elindulni. Teleki Zoltán úgy gondolja, Kabalában az alapokat rögzíteni kell, ezért sokat kell kisebb versenyeken is indulni vele, hogy a technikásabb pályákat is jól vegye.

A napokban Kenderesen megrendezett megyei döntőn is sikerrel vett részt Teleki Zoltán Kabalával, így Jász-Nagykun-Szolnok Megye felnőtt díjugrató bajnoka lett.
A megyei bajnokság véget ért, de kezdődik a fedeles szezon. Telkei Zoltán szeretne Ausztriában is részt venni Kabalával egy nemzetközi versenyen, melyhez a ló tulajdonosai, Mészáros Zsolt és felesége minden támogatást megad. Az edző, Szladek Róbert, valamint a Karcagi Kunlovarda dolgozói is segítik a versenyzést, hiszen amikor pihen a ló, ők viselik a gondját.