Népszerű a Művészeti Iskola

A Karcagi Általános Iskola Erkel Ferenc Művészeti Iskolai Tagintézményében minden tanszakon sikeresen elindult az új tanév.


A képzőművészeti tanszakon tanárváltás volt, de a többin a megszokott pedagógusokkal kezdődött a munka - tudtuk meg Lór-Kerekes Ágnes tagintézmény-vezetőtől.

A tagintézmény-vezető arról számolt be, hogy a szeptemberi pótbeíratással közel 180 diákjuk kezdte el az idei tanévet. A tanári szakos ellátottság biztosított, sőt korrepetitori feladatokat is egy új, fiatal kollégával látják el. A diákok a vonós, a fafúvós, a rézfúvós, az ütős, a zongora és a vokális tanszakon tanulhatnak.

Készülnek a tanítványok és tanárok a zenei világnapi ünnepségre, majd október elején a 70 éves iskolai jubileumi hétre, ahol hangversenyeket is tartanak. Április végén majd megyei vonósversenyt rendeznek, mely egyre népszerűbb a gyerekek körében. Az iskola kamara együttesei is próbálnak, hiszen több alkalommal lépnek majd fel a tanév során.


A képzőművészeti tanszakosok a Kováts Mihály Tagintézményben tartják foglalkozásaikat, heti két alkalommal. Itt tanárváltás is volt, Kabai László helyét Bacsó Andrea tanárnő vette át, aki még vár új jelentkezőket.