Élménykert

Szilágyi Lajos kuratóriumi elnök soha nem látott, példa nélküli összefogást tapasztalt a környék vállalkozói és önkéntesei,

a Gólyafészek Otthon és a megyei önkormányzat részéről.

Mindenki azért dolgozott, hogy egy magas ágyásos fűszerkertet alakítsanak ki az otthon lakóinak, hogy az ott termesztett növényeket a kerekesszékes fogyatékos lakók gondozzák, s a konyha felhasználhassa, valamint a foglalkoztató órákon is hasznosítani tudják majd.

Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke maga is kétkezi munkájával vett részt az önkéntes napon, tolta a földdel teli talicskát és lapátolta a földet az ágyásokba.

- Nem lehet eldönteni, hogy ki kapott többet ettől a naptól.

Azok a dolgozó fiatalok, felnőttek, akik itt élnek az intézményben, vagy mi, akik tehettünk valamit az otthonért. A közösség is nagyon sokat kapott, a gondozottak számára bármilyen adomány, segítség nagyon fontos - vélte az elnök, aki gyerekkora óta ismeri a Gólyafészek otthon lakóit, így, amikor megkeresték, hogy önkéntes munkát kell végezni, azonnal igent mondott, mert nagyon jó volt olyat adni, ami az otthon lakóinak hasznos, s kétkezi munkával tudták megvalósítani.

Ő maga is sokat kapott ettől a naptól, hiszen olyan önkéntes között volt, akik maguk is kétkezi munkájukkal nagyon sokat segítettek.

Nagy örömmel vette az önkéntesek megkeresését Kállai Mihályné, az intézmény vezetője is. A palántázás, a gondozás, a termések leszedése, megszárítása, abból teák készítése egész évben ad majd elfoglaltságot az otthon lakóinak.