Interjú Dobos Lászó polgármesterrel

Az önkormányzat régóta szerette volna már biztonságosabbá tenni a postai kereszteződést.

Korábban szóba került ide a körforgalom építése is, de azt a szakemberek többek között az ott lévő rengeteg infrastruktúra miatt elutasították.

Az elkészült villanyrendőrt az emberek is pozitívan fogadták, biztonságosabb lett az átkelés. A tapasztalatok jók, a kereszteződésben nem türelmetlenek az autósok, a gyalogosok, kivárják a zöld jelzést.


......................... Az önkormányzat a főtéren folytatja a járdafelújításokat. Célszerű a 21. században egy olyan városközpont kialakítása, ami az ott lakók kedvére is válik és az ideérkezők is azt mondják, élhető a város. Ennek rész a főtéri járdafelújítás is. Idén már három új szakasz építése befejeződött - Dózsa György út, Szent István út, Püspökladányi út. Ez folytatódni fog, a Horváth Ferenc úton is.


......................... Gyönyörűen megújult az I. világháborús lovas szobor, mely ezzel a főtér éke lett. A világháború 100 éves jubileumára a város ezzel is méltóképpen emlékezni szeretne.


.....................Az óvodákban a nyári szünet nemcsak pihenésre jó, hanem felújításokra is. A SZIM óvodában egy plusz csoportszobát kellett kialakítani, ami azt jelenti,, hogy az ott élő gyermekek száma emelkedik. Lassan a befejezéséhez közeledik. a beruházás, a Kinizsi úti óvodában pedig a konyha érett meg a teljes felújításra, itt is dolgoznak a szakemberek.

............... Több mint 10 nagy rendezvény volt az elmúlt hetekben városunkban, ami örömteli, azt is mutatja, pezseg az élet városunkban. A legkülönbözőbb a majálistól, az aratóversenyen át a birkafőző fesztiválig.

A fesztiválok sikeréért több százan dolgoznak most is. Jó látni, hogy milyen sokszínű a városban a kulturális élet és azt is, hogy az emberek igénylik is ezt, hiszen kilátogatnak ezekre az eseményekre. Természetesen a történelmi évfordulókról - trianoni, kuláküldözés, mártírok napi - is megemlékeztünk.

A szakemberek már szervezik a következő félév programjait az augusztusi rendezvényektől az adventi hangversenyekig.